FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Signes i Símbols" de Duván al Museu Ernest de la Cárcova

bonart bons aires - 26/02/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El Museu Ernest de la Cárcova de l'Av. Espanya, 1701 de Bons Aires (Costanera Sud) presenta del 10 de març al 15 d'abril la primera exposició de l'any "Signes i Símbols" de l'artista colombià Duván López, iniciant a una nova línia d'exhibició i producció que cerca fomentar l'intercanvi amb institucions, artistes i gestors internacionals.
"Signes i Símbols" consta d'una sèrie de dibuixos realitzats digitalment i reproduïts en suport paper en una edició limitada, i una selecció d'objectes en metacrilat. La recerca que desenvolupa de la iconografia arquetípica l'ha portat a una re actualització del llenguatge visual, permetent accedir a la memòria profunda i col·lectiva de l'ésser humà.

Duván López. Pintor, escultor i poeta nascut el 1954 a Quimbaya, regió cafetera del Quindío, Colòmbia. Després d'un període de viatges i exposicions entre Nova York, París i Barcelona, ​​el 1998 fixa residència a aquesta última ciutat. El 2008 instal·la la seva casa taller a Besalú, un poble medieval de Girona. El 2009 promou el Museu d'Art d'Armènia i del Quindío de Colòmbia, on s'exposa de manera permanent la seva obra. El 2011 edita el seu primer llibre "Una mirada que incideix" i en 2012 els seus poemes inspirats en els parcs naturals de Colòmbia. El 2013 entra com a soci del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Inaugura el 2015 la Galeria Duván a Besalú, Girona. A partir de 2016 a la Capella de Sant Martí de Besalú del segle XII, actualment sense culte, crea un espai de reflexió, concerts i diversos esdeveniments culturals. La Shenguen Peace Foundation el 2017 selecciona la seva escultura "Cadira per la Pau", com a nou emblema dels Premis per la Pau, que es lliuren anualment a la seu del Parlament Europeu a Luxemburg. Realitza diversos monuments escultòrics públics a Colòmbia per a l'Aeroport d'Armènia, el Museu d'Art Contemporani de Bogotà, l'Edifici Codensa Fecsa-Endesa de Bogotà; la Plaça Ajuntament de Quimbaya i la plaça d'escultures Antonio Nariño a Villa de Leyva. A Espanya, per a la Fundació Vila Casas de Barcelona i per a l'Ajuntament de Besalú, Girona, entre altres.

Et poden
Interessar
...

817x68