818x68-Bonart-IA

Exposicions

'Doble refracció', d'Ana Esteve Reig al Centre Cultural Les Cigarreras

\'Doble refracció\', d\'Ana Esteve Reig al Centre Cultural Les Cigarreras
bonart alacant - 22/09/21
Doble refracció és una exposició expansiva dividida en dues sales que reuneix diverses peces d'Ana Esteve Reig. L'artista (Agres, 1986) planteja qüestions de la realitat virtual a través del videoart. La mostra està comissariada per Maria Ramis Carrasco i s'emmarca dins de Negre, comptant amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Negre, projecte de programació per a la sala audiovisual de Les cigarreres, presenta el 23 de setembre a les 19.30 hores l'exposició Doble refracció. Com a aperitiu, el 16 de setembre es va activar una de les sales amb l'obra El documental de Dalila a la sala Negre de Centre Cultural Les Cigarreras d'Alacant. El documental de Dalila és un aparador des del qual observar la dualitat existent entre la realitat i la forma en què construïm la nostra pròpia imatge a través de les xarxes socials. Es podrà visualitzar fins al 16 d'octubre.

La sala Negre 2 acull dues peces més: New Era (1996) i La veu digital. Si en aquest aperitiu es mostra la realitat, seran aquestes peces les que amb la seva ficció mostrin una capa més per entendre el social. La força de la paraula adquireix pes en aquesta segona part, unida a una acurada tècnica videogràfica i a una estètica molt particular de l'artista.

A New Era (1996), es qüestiona el Manifest d'Independència del Ciberespai de John Perry Barlow. El ciberespai es concebia com aquest racó que pretenia aconseguir l'esfera pública descrita per Habermas, un lloc lliure de prejudicis, racismes i homofòbies, i que avui s'hagi cada vegada més ferit. Mitjançant una identitat digital -un avatar- l'artista ens trasllada a la necessitat d'emancipació per generar una nova base ètica de l'àmbit cibernètic.
La veu digital és una faula basada en la nova corrent del xenofeminismo. En aquest cas, una intel·ligència artificial adquireix forma humana per llançar-nos una sèrie de dades sobre l'actualitat, on fins a la tecnologia està sent sexualitzada.

Ana Esteve Reig s'interessa en la ficció com a capa fonamental per entendre la realitat, passant també per les xarxes socials i la realitat virtual. Un entorn per qüestionar-nos la realitat a través del videoart. La seva obra ha estat exposada a Londres, Kassel, Berlín, Madrid o Viena i en museus com el Museu Kasseler Kunstverein i al Museu Moca de Taipei, Taiwan. A partir del 23 de setembre i fins al 9 de novembre, Alacant tindrà l'oportunitat de conèixer la seva obra al Negre, al Centre Cultural Les Cigarreras.
WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18180x180CAT

Et poden
Interessar
...