BannerFCC_Bonart
Mapfre presenta exposicions de Morandi i Judith Joy Ross

Exposicions

Mapfre presenta exposicions de Morandi i Judith Joy Ross

bonart madrid - 22/09/21
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180BONART-180x180-SADE
La Fundació Mapfre presenta les exposicions Morandi. Ressonància infinita i Judith Joy Ross del 22 de setembre al 9 de gener del 2022, al Passeig de Recoletos, 23 (Madrid), amb cita prèvia.

La mostra Morandi. Ressonància infinita, comissariada per Daniela Ferrari i Beatrice Avanzi, conservadores del Museu di Art Moderna i Contemporània di Trento i Rovereto (MART) i Alessia Masi, conservadora del Museu Morandi de Bolonya, realitza un ampli recorregut per la producció morandiana a través de set seccions en què s'aborden tots els temes estimats per l'artista, fonamentalment natures mortes, paisatges i gerros amb flors. A l'inici del discurs que desgrana la mostra destaquen Autoretrat (1925), i Banyistes (1915), dos dels escassos exemples de la representació de la figura humana en la seva producció.

A més, al llarg de l'exposició el visitant trobarà una selecció d'obres d'artistes contemporanis que, des de diferents mitjans (fotografia, pintura, escultura i ceràmica principalment), han sabut establir un diàleg amb el llenguatge del pintor italià. Entre ells destaquen Tony Cragg, Tacita Dean, Joel Meyerowitz, Luigi Ontani, Rachel Whiteread, Edmund de Waal, Alfredo Alcaín o Gerardo Rueda, per citar només alguns.

Exposició organitzada per Fundació MAPFRE i Fundació Catalunya la Pedrera

Judith Joy Ross presenta, a través de 200 fotografies i diferent material documental, quaranta anys de trajectòria d'aquesta fotògrafa americana, que treballa d'acord amb un cert impuls personal cap a la gent que coneix. Aquesta sensació que després queda reflectida en les seves obres, ja que en la seva major part emanen una transparència que té a veure amb la relació que prèviament s'ha establert entre artista i model.

Els seus retrats solen emmarcar-se en el context d'un tema prèviament escollit: Eurana Park, els visitants del Monument a la Guerra del Vietnam, els membres del congrés durant l'escàndol Iran-Contra (Irangate), els nens de les escoles de Hazleton i llocs concrets com Easton, a Pennsilvània, on va néixer, es va criar i on encara avui viu.

Totes les obres de l'exposició, comissariada per Joshua Chang, procedeixen de la mateixa Judith Joy Ross, que les ha prestat de manera altruista per a aquesta ocasió.

A la imatge, sense títol, Eurana Park, Weatherly, Pensilvania, 1982 de Judith Joy Ross.

Et poden
Interessar
...