banner-elscatala-817x88px
La ceràmica balear, per primera vegada al CCA Andratx

Exposicions

La ceràmica balear, per primera vegada al CCA Andratx

bonart andratx - 07/03/18
Eude, genericBaner_Esteva_Bonart_360x356
El CCA Andratx, carrer Estanyera 2 d'Andratx, presenta per primera vegada una exposició exclusivament de ceràmica, una apassionant mostra col·lectiva que presentarà una selecció de les tendències actuals a Mallorca d'aquest mitjà artístic. Els artistes participants són Rafael Amengual, Pere Bennàssar, Marlene Bosch, Stephan Ebert, Marta Murgades, Vicenç Ochoa, Ricardo Sacco, Miquel Segura i Guillem Vicens. La mostra es podrà veure del 10 de març al 10 de juny de 2018.

La simplicitat del títol de l'exposició, Fet a Mà s'alça com una clara definició d'intencions a diversos nivells i com a conseqüència del canvi en la percepció contemporània d'aquest material tan antic. La recent revitalització de la ceràmica a nivell internacional ha suposat la dissolució de la concepció artesanal a la qual tradicionalment s'havia associat aquest mitjà. I precisament, per ser el primer material amb el que s'experimenta, tant nens com grans, així com el més antic amb el qual l'home va modelar físicament les seves idees, la infraestructura consideració de la ceràmica i el fang ve sovint associada al seu facilitat d'accés i funcionalitat. Com a contrapunt a l'estesa producció en sèrie de ceràmica per a ús diari, el concepte fet a mà defineix el compromís dels artistes amb aquest mitjà, amb el seu procés creatiu i la seva pràctica artística.

Avui és inqüestionable que la ceràmica s'ha convertit en un element crucial en l'art contemporani; i per això, ens sentim molt orgullosos d'oferir als visitants d'aquesta exposició, l'oportunitat d'acostar-se aquest mitjà des d'una òptica contemporània. Les obres dels nou artistes participants mostraran la tactilitat inherent a la ceràmica, alhora que desafiaran les seves limitacions físiques. Des murals, passant per instal·lació i escultures exemptes, l'exposició farà tangible l'ampli ventall de possibilitats tècniques que ofereix la ceràmica, alhora que empeny i transcendeix els límits del seu llenguatge tradicional.

A la imatge, obra de Miquel Segura.

Et poden
Interessar
...

728x90