SAC-Bonart-817x88

Exposicions

Pamplona reflexiona sobre l'espai i l'entorn de l'edifici de Los Caídos

bonart Pamplona - 07/03/18
Pamplona reflexiona sobre l\'espai i l\'entorn de l\'edifici de Los Caídos
180x180-1Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356px
Pamplona celebra aquest mes de març unes Jornades de reflexió pública sobre l'espai i l'entorn de l'edifici de Los Caídos, com a pas previ a la convocatòria del concurs internacional d'idees sobre el futur de Los Caídos i el seu entorn, un concurs que es preveu que es posi en marxa a l'abril. Es tracta d'una jornada de reflexió compartida que portarà el dissabte 10 de març a la ciutat a experts en diferents matèries a nivell nacional i internacional i que compartiran també amb la ciutadania de Pamplona. Prèviament a la jornada, es desenvoluparan en el propi edifici diferents treballs de creació artística centrats en la visió personal i col·lectiva d'una desena d'artistes locals sobre aquest mateix espai, el seu entorn i el seu significat des del punt de vista de memòria històrica.

La jornada central tindrà lloc el dissabte 10 de març. L'Ajuntament ha sol·licitat a tots els experts que van prendre part en ella una reflexió entorn de l'espai, a l'entorn urbà i la transcendència de l'edifici com a referent en matèria de memòria històrica. La dinàmica de la jornada girarà al voltant de l'exposició i debat d'aquestes reflexions, que seran sotmeses a un procés de revisió dialogada compartida entre els presents, incloent a ponents i participants en la jornada.

L'elenc de ponents, tots ells referents a nivell estatal o internacional en les seves respectives disciplines, comprèn professionals de l'àmbit de l'arquitectura, de la magistratura, de la docència, l'art i de la projecció urbanística.

Es tracta de Jordi Guixé, director de Eurom, ObservatorioEuropeo de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona; José Antonio Martín Pallín, jutge emèrit del Tribunal Suprem; Oriol Bohigas, arquitecte de l'estudi MBM de Barcelona; Álvaro Sevilla, del Grup de Recerca en Arquitectura, Urbanisme i Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Madrid, i Carlos Sambricio, catedràtic d'Història de l'Arquitectura i l'Urbanisme a l'ETSA de la Universitat Politècnica de Madrid; Olivia Muñoz-Rojas, investigadora independent, doctora en Sociologia per la London School of Economics, màster en Humanitats i Pensament Social per la New York University i llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense; i Horst Hoheisel, artista alemany especialitzat en memòria històrica i Rodrigo Yanes, artista xilè.

De forma prèvia a aquesta jornada, l'Ajuntament està promovent una reflexió per part d'una desena d'artistes / muralistes locals en la pròpia sala. Aprofitant la infraestructura panelada ja existent en els contorns de la sala d'exposicions del propi edifici, l'espai es decorarà amb treballs de reflexió, tant personal com col·lectiva, de diversos artistes centrats en l'edifici, en el seu entorn, en el seu significat, la seva referencialitat com significants i la seva relació amb la memòria històrica.

L'interior de l'edifici i l'exposició es podrà veure a les visites guiades gratuïtes que l'Ajuntament ha organitzat del 7 al 14 de març.

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2