banner-elscatala-817x88px
La Diputació de Girona obre una nova convocatòria del programa \

Notícies

La Diputació de Girona obre una nova convocatòria del programa "Exposicions Viatgeres"

bonart girona - 09/03/18
banner web TA22_bonart_180x180Baner_Esteva_Bonart_360x356
La Diputació de Girona ha obert una nova convocatòria destinada a pintors, dibuixants i escultors gironins per seleccionar dos projectes expositius que formaran part del programa Exposicions Viatgeres durant els anys 2018 i 2019.

Aquesta és la quarta vegada que la Diputació de Girona ofereix aquesta convocatòria pública, que té per objectiu potenciar la vessant de promoció i de difusió dels creadors visuals de les comarques gironines, apropar l'art i la cultura a la ciutadania, i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l'art.

Els projectes guanyadors de les darreres convocatòries han estat signats per artistes d'enorme vàlua, com ara el gironí Jordi Martoranno, el ripollès Jordi Urbón, el figuerenc que ens ha deixat recentment, Adrià Ciurana, l'empordanès Jordi Isern, el gironí Víctor Masferrer i el garrotxí Àlex Nogué. Els seus projectes han fet un recorregut per una dotzena d'espais expositius de les comarques gironines, entre els quals cal destacar la Casa de Cultura de Lloret de Mar, el Sant Sepulcre de Palera, la Casa Saladrigas de Blanes, la sala d'exposicions de Castellfollit de la Roca, la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, el Museu Etnogràfic de Ripoll o el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, entre d'altres.

Convocatòria per a la selecció de dos projectes expositius
Fins al 29 de març, els pintors, dibuixants i escultors nascuts a les comarques gironines o que hi tinguin el domicili poden presentar el seu projecte expositiu a la Diputació de Girona.

La selecció de les propostes es farà a partir dels projectes rebuts, i serà a càrrec d'un jurat constituït per a l'ocasió. En aquesta nova convocatòria el jurat estarà format per un representant de la Diputació de Girona; per Carme Clusellas, directora del Museu d'Art de Girona; per Sebastià Goday, gestor cultural de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; per Carme Sais, directora del Bòlit; per Eva Vàzquez, periodista del diari El Punt Avui especialitzada en art, i per Jordi Martoranno, artista.

Criteris
Es valorarà especialment la qualitat dels projectes, la construcció d'un fil discursiu que aglutini el conjunt de l'exposició i que sigui coherent i unitari; la capacitat del projecte d'adaptar-se, en cada cas, a les necessitats de les sales, i la facilitat de muntatge i desmuntatge.

La selecció de propostes es farà pública durant la segona quinzena del mes de maig. Els dos projectes seleccionats es presentaran en una primera exposició que es durà a terme el mes de setembre a la Casa de Cultura de Girona, i posteriorment iniciaran un recorregut itinerant per diverses sales d'exposicions de les comarques gironines.

Exposicions Viatgeres és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d'activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural. Es tracta d'un programa d'exposicions itinerants que funciona des de l'any 2004. La iniciativa va néixer amb la voluntat d'oferir exposicions als pobles i ciutats de les comarques gironines perquè formin part de la seva programació cultural, sense que això els suposi cap cost econòmic. La Diputació de Girona organitza les exposicions, es fa càrrec de les despeses d'edició dels catàlegs, de les presentacions, de la difusió, del transport i del muntatge. També realitza altres tipus de materials suplementaris a l'exposició, com és ara l'edició d'un videoreportatge centrat en el treball, el llenguatge i l'estètica de l'artista, que també formarà part de l'exposició i que ajudarà l'espectador a entendre la mostra.

Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions

Imatges d'edicions anteriors.

Et poden
Interessar
...

817x68