BannerFCC_Bonart
La Fundació Pedro Cano exposa els seleccionats del \

Exposicions

La Fundació Pedro Cano exposa els seleccionats del "17 Premi Universitat de Múrcia"

bonart blanca - 09/03/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BONART_180x180
El dia 10 de març a les 12 h, s'inaugura a la sala d'exposicions temporals del museu de la Fundació Pedro Cano de Blanca la nova mostra que acull les obres premiades i seleccionades en el "17 Premi de Pintura Universitat de Múrcia". Es podrà visitar fins al 29 d'abril del 2018.
L'exposició d'aquest premi és fruit del conveni que es va signar fa sis anys, entre la Universitat de Múrcia i la Fundació Pedro Cano. Les dues entitats compartim un ferm desig de suport a l'art contemporani valorant i propiciant les oportunitats que es pugui donar als joves artistes representants, com en aquest cas, de les àmplies variants plàstiques que es donen en el nostre temps.
Des del Curs Acadèmic 1999-2000, la Universitat de Múrcia ve convocant anualment el seu Premi de Pintura, que en l'actualitat està dotat amb 5.000 euros per al primer premi i un diploma per a cadascuna de les dues mencions honorífiques, que es contemplen en les bases de la convocatòria. La trajectòria del premi ha estat marcada per l'evolució del seu propi jurat, compost en els seus inicis per pintors locals, professors de la Facultat de Belles Arts i directors de Centres d'Art municipals i regionals (tant públics com privats), així com per galeristes , tots ells de reconegut prestigi. En les seves quinze últimes edicions, destaca la presència de personalitats del món de les Arts Plàstiques de reconegut prestigi nacional i internacional, com per exemple: els pintors Antonio López, Rafael Canogar, Juan Genovés, Alfonso Albacete, Antón Patiño, Soledad Sevilla, Javier Chapa, José Manuel Broto, Antón Lamazares, Rosa Martínez Artero, Rosa Brun i Pedro Cano, entre d'altres; així com l'escultor Julio López i de l'artista plàstica Anna Navarrete; i d'altres professionals del món de l'art com Juan Manuel Bonet, Rafael Doctor, Martín Páez, Manuel Fernández-Delgado, Ma. Carmen Sánchez-Rojas, Juan García Sandoval i Concepció de la Penya.
Pel que fa al nombre de participants es refereix, direm que en aquests anys el nombre ha anat augmentant de forma progressiva, arribant a cent participants en 2017. Els autors i les obres procedien, la major part, de ciutats de la nostra regió, així com de gairebé tota la geografia nacional: Saragossa, Almeria, Pontevedra, Cadis, Valladolid, Granada, Còrdova, Madrid, Barcelona, ​​València, Navarra, Albacete, Eivissa, Toledo, Ciudad Real, Palma de Mallorca, Alacant, Guadalajara, Burgos, Sant Sebastià, Vitòria, La Corunya, Lugo, Sevilla, Lleó, Badajoz, Tarragona, Bilbao, Zamora, etc.; altres eren procedents de països de la Unió Europea, com Portugal (Vila Real, Porto), Itàlia (Roma), Suècia (Estocolm) i França (Pau), i de fora de les fronteres de la Unió Europea, com Cuba (l'Havana ), Paraguai (Assumpció) o Estats Units (Miami).
Primer premi del 2017, Daniel Dobarco; accèssits 2017, Kike Estelles i Maria González Garrigues.

A la imatge, detall del primer premi de Daniel Dobarco.

Et poden
Interessar
...