FCC-Segell-banner4
José Cosme presenta obres conceptuals al Museu d\'Art Contemporani (MAC)

Exposicions

José Cosme presenta obres conceptuals al Museu d'Art Contemporani (MAC)

bonart bogotà - 10/03/18
BONART 180 X 180 PX_Impremta Pages - banner-180x178
Colòmbia rep per primera vegada a l'artista José Cosme, que es presenta amb una obra conceptual per reflexionar sobre el sentit de la vida. S'exhibirà des del 15 de març i fins al 5 de maig a les sales 1 i 2 del Museu d'Art Contemporani de Bogotá.

'El tot i el no-res' és el nom de l'obra conceptual que l'artista José Cosme presentarà al Museu d'Art Contemporani de Bogotà, Entitat Cultural de Uniminuto. La mostra estarà oberta al públic des del 15 de març fins al 5 de maig i compta amb l'auspici de Arts Connection Foundation.

És la primera vegada que el treball artístic de l'espanyol José Cosme s'exhibeix en terres colombianes i per a l'ocasió ha decidit presentar una nova obra que convida a la reflexió sobre el sentit de la vida, esdevenir de l'ésser humà i els seus vincles amb l'univers . "José Cosme busca amb afany per aquest món de les zones inexplorables de l'esperit, per donar noves expressions a assumptes antics o per enfocar els ulls de la intel·ligència i de la sensibilitat sobre qüestions transcendentals inherents a l'ànima", va indicar la reconeguda crítica i curadora d'art Rosa Ulpiano.

La proposta de Cosme consta de 6 instal·lacions que conviden l'espectador a repensar-se i reconstruir des de l'observació i la generació de significats, per establir relacions intenses i fructíferes en el camp cultural. És una obra multidisciplinària composta per fotografies, pintura, videoart i peces com sacs o pots de pintura, que interactuen entre si, que construeixen amb un llenguatge propi un univers de 'barroquisme conceptual', partint una imatge minimalista i 'povera'.

Per això, les instal·lacions de José Cosme intenten "re-crear la llum com a al·legoria de l'ànima, donar-li una nova interpretació, representar-la plàsticament d'una altra manera. Apropiant d'una sèrie d'artefactes i objectes la simbologia pot reconducir-nos o bé per anàlisi banals o bé pels camins de l'esperit com en qualsevol Art", va afirmar Rosa Ulpiano.

Per a la crítica d'art, "les seves obres evoquen des de la Flama d'Amor Viva de Sant Joan de la Creu fins a una discussió mística al voltant del desconegut de l'absurd Tot esperant Godot, de Samuel Becket: La petjada, la sabata, el cervell, bombetes o una sèrie de cubs, tot això imatgeria també utilitzada en el teatre, el cinema, la poesia o les arts plàstiques i que ens interroguen sobre l'existència humana, sobre la incertesa i el misteri. Objectes que ara són reapropiats per l'artista per la seva pròpia poètica".

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner