FCC-Segell-banner4
\'El pes social de la masculinitat\' al CCCB

Notícies

'El pes social de la masculinitat' al CCCB

bonart barcelona - 22/09/21
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner web TA22_bonart_180x180
El dia 29 de setembre a les 18.30 h en el hall del CCB, el sociòleg  Jeff Hearn i l'antropòleg Matthew Gutmann, dues veus de referència internacional, reflexionaran sobre el significat i el pes social de la masculinitat en un temps de consolidació dels discursos de gènere. Se sumaran a la conversa els investigadors Begonya Enguix i Paco Abril. (Jeff Hearn i Matthew Gutmann hi participen per videoconferència)

L'enfortiment, els darrers anys, dels discursos de gènere que han qüestionat el model hereto patriarcal ha fet visibles diferents mirades crítiques amb la idea de masculinitat que busquen trencar amb els significats que s'han atribuït tradicionalment a aquest gènere i obrir el debat sobre què implica avui ser home i la masculinitat.

En aquesta sessió, el sociòleg Jeff Hearn i l'antropòleg Matthew Gutmann, tots dos amb una llarga trajectòria en l'activisme i la recerca vinculades a qüestions de gènere, desgranaran les múltiples cares de la categoria «masculí» i abordaran els desafiaments que l'estudi crític de les masculinitats ens planteja en l'actualitat.

Aquesta sessió forma part de la jornada inaugural de la cinquena edició de la Conferència Internacional Men in Movement, una trobada que vol obrir un espai de diàleg entre acadèmics i activistes.

Et poden
Interessar
...

817x68