banner-oro-1280x150

Reportatges

Teresa Monforte, una artista asturiana de Girona

Teresa Monforte, una artista asturiana de Girona

Va venir a l'estand de Bonart a la fira ArcoMadrid. Volia parlar amb algú de Girona. Va néixer a Girona tot i que es considera asturiana, ja que porta molts anys a Cantàbria. És una senyora gran d'edat però jove d'esperit. És, podem dir, una dona amb empenta. Li vaig haver d'explicar una mica de què anava la situació actual de Catalunya perquè tenia una idea una mica distorsionada. Recorda la Girona de la seva infantesa: el carrer Santa Clara, la Rambla, l'Onyar... "Girona ha canviat molt". Ara, Teresa Monforte viu a Astúries, concretament a Avilés, i té el cap diferents projectes artístics que vol portar a terme. La darrera exposició, Cascada, la va fer al Museu Barjola, l'any 2015. D'això fa temps. Per aquest motiu, estudia projectes, visita les obres que es presenten a ArcoMadrid, parla amb artistes, amb galeristes... "La fa petar" amb els gironins que érem a la fira madrilenya. Les seves obres són impressionants. La instal·lació del Museu Barjola és encara recordada. "Cascada aconsegueix ser la conclusió coherent d'una ambició artística", va escriure en el seu dia Pedro García, referint-se a la instal·lació complexe, monumental de Teresa Monforte. Va guanyar la beca Antón a la creació escultòrica l'any 2008. La peça ubicada al Parc de Sant Antoni de Candás, i particularment els treballs previs per la seva ubicació, va ser on Teresa Monforte manifestar clarament la seva capacitat per l'escultura. "Recordo la primera vegada que en va ensenyar unes grans bandes industrials que havia trobat en una serraria. Ella, que feia algun temps que realitzava petites peces amb aquest material, parlava de petites línies que és produïen en les juntes, és preocupava dels petits espais de paper..." escrivia Javier Ávila en el catàleg de l'exposició del Museu Barjola.

Teresa Monforte, a Avilés, on ara viu, de ben segur que té entre sella i sella torna a exposar. Però ho vol fer amb una exposició potent i impactant com la del Museu Barjola. Tant de bó que ho faci.

A les imatges, a dalt, Casacada al Museu Barjola. A sota, peça de Teresa Monforte ubicada al Parc de Sant Antoni de Candás.

inclassificablesbanner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px