FCC-Segell-banner4
Conferència de l\'arquitecte Giancarlo Mazzanti al Pompidou

Notícies

Conferència de l'arquitecte Giancarlo Mazzanti al Pompidou

bonart màlaga - 12/03/18
Banner-Flama-180x180px_v1-espBaner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
El Centre Pompidou Màlaga estrena el cicle La construcció de la utopia centrat en l'arquitectura i el fil conductor són les obres exposades en l'exposició Utopies Modernes. L'arquitecte colombià Giancarlo Mazzanti serà l'encarregat d'inaugurar el dilluns, 12 de març, el cicle de conferències. Mazzanti és un dels referents d'avantguarda de l'arquitectura que integra diferents disciplines, com són sociòlegs, urbanistes o artistes.

Les següents cites d'aquest cicle tindran lloc a l'abril, amb una conversa i presentació de projectes de les firmes Ábalos & Sentkiewicz i amid.cero9. Els dos estudis tenen una interpretació diferent sobre l'arquitectura, aportant visions enriquidores sobre la distribució dels elements i la seva influència en l'espai. Al setembre serà el torn d'Ignacio Vicençs, de l'estudi Vicens + Ramos, que ha portat a terme projectes innovadors en el camp d'arquitectura sacra. El catedràtic José Fariña, un dels referents nacionals en urbanisme, serà l'encarregat de parlar sobre la construcció de les ciutats i els elements a tenir en compte. El cicle conclou al novembre amb la conferència de Carlos Ferrater (estudi OAB). Reconegut internacionalment pel seu treball a la Vila Olímpica de Barcelona, ​​el catedràtic és un referent en l'arquitectura contemporània.

Jornades Utopies Urbanes
L'arquitectura ocupa un lloc destacat en el discurs narratiu de l'exposició Les utopies modernes. Per aquest motiu, el CPM i el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Màlaga han organitzat un seguit de conferències i trobades amb arquitectes reconeguts, diversos dels quals són presents a l'exposició. Ampliant aquest cicle, el Centre Pompidou Màlaga dedicarà al setembre una de les seves Nits en dansa a les arquitectures utòpiques, amb visites específiques, performances i projeccions que abordaran els diferents aspectes arquitectònics de les peces que formen part de l'exposició semipermanent.
El cicle s'estendrà al llarg de l'any 2018, amb intenció de repetir l'experiència en 2019. El programa de conferències i diàlegs aborda la pràctica arquitectònica i urbanística des d'un punt de vista cultural i sociològic, centrant-se en la capacitat d'aquesta disciplina per transformar entorns urbans i comunitats.

Giancarlo Mazzanti
La conferència inaugural tindrà lloc el dilluns, 12 de març a les 18.30 hores, a l'auditori del centre, a càrrec de Giancarlo Mazzanti (L'equip Mazzanti). Nascut a Barranquilla, Giancarlo Mazzanti ha dut a terme la seva carrera a Colòmbia, amb projectes clau en el desenvolupament sociocultural de Medellín, com són les biblioteques Espanya i Vessant Lleó Greiff. L'equip Mazzanti és el nom del seu estudi, que promou una pràctica oberta i col·lectiva de la qual formen part arquitectes, urbanistes, artistes i sociòlegs, entre altres professionals, treballant de forma integrada.

Programació
Març 12
Giancarlo Mazzanti
18.30 hores
Auditori

Abril 19
Presentacions i conversa: Ábalos & Sentkiewicz i amid.cero9
18.30 hores
Auditori

27 - 30 setembre
Jornades Utopies Urbanes
Conferències, dansa, performances i filmacions al voltant dels aspectes arquitectònics de la Utopia

Dijous, 27
Utòpics i visionaris. Ignacio Vicens (Vicens + Ramos)
18.30 hores
Auditori

Divendres, 28
Utopies i distopies urbanes, la ciutat ideal com a ideologia. José Fariña
18.30 hores
Auditori

Novembre, 15
Conferència de Carlos Ferrater (OAB)
18.30 hores
Auditori

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-