970x250_appec2021
Nick Mauss, per primer cop a un museu estatunidenc

Exposicions

Nick Mauss, per primer cop a un museu estatunidenc

bonart nova york - 12/03/18
180x180-1Nial nou-180x178
El Whitney Museum of American Art, carrer Gansevoort 99 de Nova York, presenta a partir del 16 de març el primer espectacle solitari celebrat a un museu estatunidenc de l'artista Nick Mauss. Transmissions és una exposició concebuda per al Whitney que explora la relació recíproca del ballet modernista i l'avantguarda a Nova York a partir dels anys trenta els anys cinquanta. L'exposició compta amb actuacions de dansa diària a les vuit galeries de la família Hurst.

L'exposició de Mauss evoca un retrat revisionista de Nova York i les seves comunitats creatives, a través d'una presentació entrellaçada de pintures, fotografies, esbossos, escultures, disfresses, gestos ballats, anècdotes i pel·lícules, incloent moltes obres de la pròpia col·lecció de Whitney. Mauss  presenta un moment de sinergia entre l'art i la dansa en la història de Nova York que va veure la introducció del ballet a un públic popular a Amèrica i es va mostrar influenciat pels desenvolupaments transatlàntics en dansa, pintura, fotografia, moda, música i poesia modernes.

L'exposició inclou obres de George Platt Lynes, Pavel Tchelitchew, Paul Cadmus, Dorothea Tanning, Elie Nadelman i Carl Van Vechten, entre d'altres. Alguns dels treballs representen protagonistes estretament relacionats amb els móns de ballet i art, entre els quals s'inclouen Ruth Page, George Balanchine i Lincoln Kirstein, i també es dirigeixen a ballarins més coneguts com Alicia Markova, Janet Collins, Diana Adams, Hernan Baldrich i Hugh Laing, entre d'altres. Mauss escenifica tots aquests materials en una instal·lació dissenyada amb precisió, al costat d'obres pròpies i textos de paret que il·luminen aquestes figures i les seves històries conjuntes.

Per a les presentacions diàries de l'exposició, Mauss cercà un grup de ballarins amb relacions divergents amb el ballet i va col·laborar amb ells per crear un nou treball com a reacció interpretativa a les obres d'art i materials d'arxiu de l'exposició. Les actuacions, que compten amb quatre ballarins, tindran lloc cada dia de 12 a 16 hores, i addicionalment els divendres a la tarda de 6 a 10 de la tarda.

Aquesta exposició està organitzada per Scott Rothkopf, sotsdirector de Programes i comissari principal de Nancy i Steve Crown, i Elisabeth Sussman, comissària de fotografia de Sondra Gilman, amb Greta Hartenstein, assistent curatorial sènior i Allie Tepper, assistent de projecte curatorial.

A la imatge, performance "Transmissions" de Nick Mauss. 

Et poden
Interessar
...