BONART-817x68px-Màscara
Estrena de \

Notícies

Estrena de "La Dona a Carthago Nova" al Museu del Teatre Romà

bonart múrcia - 16/03/18
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El director d'Informàtica, Patrimoni i Telecomunicacions, Juan José Almela, va presentar l'estrena del documental 'La Dona a Carthago Nova' en un acte celebrat al Museu del Teatre Romà de Múrcia. Es tracta d'una nova producció de la Fundació Integra dedicada al paper de la dona en la societat romana i particularment a la ciutat de Carthago Nova, una societat tremendament hostil per a elles.

Almela va destacar que el documental és "un merescudíssim homenatge" a les dones que van habitar a la Carthago Nova romana, la història de "comares, llibertes o esclaves, la seva vida privada, els seus anhels, conquestes i desitjos". "El Govern regional ha donat suport aquest projecte, integrat en l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, ja que per entendre el present i avançar cap al futur, és imprescindible conèixer i valorar el nostre passat".

El treball té una durada de 50 minuts i està dividit en tres parts: vida privada, moments d'una vida i actualitat. La proposta de la producció part d'Elena Ruiz i Jaume Vizcaíno, membres murcians del Grup de Recerca iura RVB (Romana-visigoda-Bizantina) una iniciativa concebuda dins el projecte sobre 'Drets de la Ciutadania Europea. Dona i Ciutadania ', vinculat a diferents universitats espanyoles i centres museístics.

El documental es projectarà a Múrcia el dijous 22 de març, a les 20 hores, a la sala de cultura de Cajamurcia. L'entrada és lliure fins a completar aforament.

Et poden
Interessar
...