FCC-Segell-banner4
Estudi de llum, sorprenent nova intervenció de sue975 al mur de 12 + 1

Notícies

Estudi de llum, sorprenent nova intervenció de sue975 al mur de 12 + 1

bonart l'hospitalet de llobregat - 19/03/18
Nial nou-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
649_2018 Estudi de llum és la sorprenent nova intervenció de Sue975 en el marc del Projecte 12 + 1 d'art urbà a l'Hospitalet de Llobregat. L'artista ha preparat per al projecte 12 + 1 una peça mural que pretén ser un estudi de llum del mur de l'Hospitalet. Una obra creada amb fluorescent, plata i reflectant i el resultat serà una sèrie de fotografies en què quedaran registrades les diferents formes lumíniques del mur. "Aquest mur m'entusiasma, per això vull fotografiar moltes vegades. Retratar-lo, en el seu homenatge, en diferents condicions de llum ", segons explica l'artista. L'obra es pot veure al carrer Rosalía de Castro, just al davant de la sortida de metro L1 Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat.

Sue975 (Madrid) és un dels pioners de l'abstracció en l'art urbà nacional. Des dels seus orígens com a escriptor de graffiti en la seva accepció més pura, ha desenvolupat un llenguatge personal que ha transitat diferents branques de l'abstracció geomètrica per desembocar en unavisión pròpia, i fortament lligada a les essències de l'art urbà, dels principis del postminimalisme.

Recentment ha participat a la fira de nou art contemporani Urvanity amb una instal·lació de nou grans volums de ciment enderrocats en el qual feia un homenatge a l'art urbà i una crítica al present.

Naturalesa interurbana, la seva última exposició individual, al Centre d'Art Tomás i Valiente de Madrid, l'artista va dur a terme una investigació sobre les substàncies plàstiques que conformen l'art urbà, com el ciment, la pintura o l'asfalt. En Formigó sobre 10.000m2 va desenvolupar una de les seves propostes més originals. 10.000 metres quadrats d'espai en el qual va intervenir en més de 25 peces de formigó de diverses mides. La intervenció va finalitzar amb una visita guiada sota l'empara de Swinton Gallery.

Ha rebut diversos premis i ha estat seleccionat en diversos certàmens d'art urbà, aportant sempre una visió personal més propera als llenguatges instalativos que a les grans produccions murals.
També ha impartit conferències i escrit articles sobre teoria de l'art urbà i l'apropiació artística.

12 + 1 és: 12 artistes, 12 mesos, una paret de 50 metres quadrats, una intervenció artística cada mes i una exposició en acabar l'any, amb una obra única creada per cada artista. Aquest any 2017 és la segona edició. Els artistes guanyadors del "12 + 1" de 2018 són Zurik, Joan Cabrer, Udane, Alva Moca, Sue 975, Etnik, Perrine Honoré, Xav, Dan Ferrer, Lily Brik, Sepe i Medianeras Murales.

12 + 1 crea una galeria d'art a cel obert que es transforma cada mes. Una visió original que qüestiona també la manera d'exposar l'art urbà i el lloc d'aquestes creacions a la ciutat. El projecte pretén crear un espai de diàleg obert a tots en la ciutat amb més densitat de població a Europa, en un lloc on passen unes 7000 persones al dia.

El 12 + 1 és possible cada mes gràcies al Grup Memora, el compromís amb la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat i la cultura permet aquesta tercera edició. L'Ajuntament de l'Hospitalet i Montana Colors col·laboren també amb aquest projecte. Contorn Urbà és la primera Fundació a Espanya dedicada exclusivament a l'art urbà i al graffiti. L'equip compta amb una experiència de més de 10 anys en muralisme i art urbà, a més de tenir una projecció internacional.

A la imatge, "649_2018 Estudi de llum" de Sue975.

Et poden
Interessar
...

817x68