BONART-817x68px-Màscara
Galeria Dionís Bennàssar, cinc contra cinc

Exposicions

Galeria Dionís Bennàssar, cinc contra cinc

bonart pollença - 20/03/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178
La galeria Dionís Bennàssar, carrer Antoni Maura 11 de Pollença, presenta del 24 de març al 26 d'abril l'exposició col·lectiva Five vs Five, on participen cinc recents incorporacions d'artistes vinguts de la Península: Rubén Martín de Lucas, Javier Barco, Mònica Subidé, Jose Luis Ceña i Coque Bayón.

Rubén Martín de Lucas és un artista amb un esdevenir particular. Llicenciat com a Enginyer de Camins declina exercir l'enginyeria per dedicar-se completament a l'art. És també un dels fundadors del col·lectiu Boa Mistura, grup multidisciplinari amb arrels en l'art urbà amb qui ha treballat a Espanya, Mèxic, Panamà, Algèria, Noruega ... El 2015 deixa el grup per centrar-se en la seva obra personal amb projectes com "el Llogaret Flotant", "Stupid Borders", "Landscapes From The Wild Side" o el recent i reeixit "el Jardí de Fukuoka".

Javier Vaixell va estudiar art a l'AEPE, a la AEDA i en l'acadèmia de El Taller del Prat de la capital. Va realitzar així mateix cursos específics sobre Paisatge del Natural. La seva obra, d'extensa iconografia paisatgística i guardonada en nombroses ocasions, parla per si mateixa sobre la llum en la naturalesa, la mirada selectiva de l'artista i la importància de l'expressió en la interpretació del paisatge.

Mònica Subidé va estudiar dibuix en el Centre d'Art Massana de Barcelona i la seva obra es bressola i ens parla de la delicadesa de les flors i els seus jardins, de la bellesa de l'ésser humà en els somnis, alhora de tenir una mirada crítica cap a aquest. Cada línia creada per l'artista prové d'una imaginació il·limitada, imatges i àmplies zones en blanc estableixen la distància entre un mut real i imaginari.

Jose Luis Ceña neix a Màlaga el 1982. Als 15 anys es trasllada a Madrid, ciutat on es llicencia en Arts Plàstiques per la Universitat Complutense. El 2001 és becat per la Reial Casa de la Moneda en les disciplines de Gravat i Disseny Gràfic. En la seva pintura ens trobem amb el desenvolupament d'una acció. Composicions obertes i siluetes que simbolitzen una cosa que està, va estar o va poder estar en un moment determinat en el lloc en el qual transcorre l'acció.

Jorge Bayón (Coque) neix a Lleó el 1972. Obté la llicenciatura i els cursos de doctorat a la Facultat de BBAA de Salamanca que alterna amb llargues temporades a Portugal. La seva pintura és honesta, sense trucs, sense artificis, observa les coses fins que semblin boniques, fins a fer-boniques. Sincer com un animal, utilitza la figuració com a excusa per compondre, per cridar-nos l'atenció sobre temes que li agraden, conscient que el soroll més eixordador és el silenci.

A la imatge, obra de Coque Bayón.

Et poden
Interessar
...