BannerFCC_Bonart

Mercat de l'art

Setdart subhasta "La Clairière" del mestre francès Gustave Courbet

Setdart subhasta \
Nial nou-180x178Banner-Eggleston-180x180px_v1-cat
bonart - barcelona - 27/03/18
Durant aquest final de mes de març fins al dia 3 d'abril, Setdart presenta en el seu portal webwww.setdart.com l'obra "La Clairière" realitzada per Gustave Courbet (Ornans, França, 1819 - La Tour- de-Peilz, Suïssa, 1877), considerat el fundador i màxim exponent del realisme. L'obra ha estat examinada i autentificada per Jean-Jacques Fernier (autor del catàleg raonat de Gustave Courbet i fundador del Musée Courbet d'Ornans) i Sarah Faunce (co-autora del catàleg raonat de l'artista) el 2007.

Nascut en el si d'una família acomodada, Gustave Courbet va ser un home compromès amb el socialisme revolucionari. Els seus ideals polítics es van veure reflectits al llarg de la seva trajectòria artística, reivindicant i enaltint, a través dels seus llenços, la realitat més quotidiana. En 1846 va plantejar amb Bouchon un manifest contra les tendències romàntica i neoclàssica. El realisme de Courbet, troba la seva arrel en els ambients revolucionaris del segle XIX, per esdevenir una protesta contra l'estèril pintura academicista i els motius exòtics del Romanticisme. Sota aquestes premisses, va convertir les escenes costumistes en motius dignes de grans formats, fins al moment reservats als grans temes. Reivindicant l'honestedat i capacitat de sacrifici del proletariat, afirmava que l'art havia de plasmar la realitat.

D'aquesta manera, els obrers i camperols es van convertir en els grans protagonistes dels quadres de Gustave Courbet, expressant l'empatia que sentia cap a les classes humils i fent que les seves obres transcendissin de l'estètica a la crítica social. No obstant això, Courbet no es va encasellar i va limitar a aquest tipus d'obres, sinó que també va destacar pel seu talent com a paisatgista. Mostra d'això, és aquest llenç que Setdart presenta en subhasta.

Lot: 35119053
Final de subhasta: 10 abril del 2018 a les 18:36 h.
Valor estimat: 100.000-120.000 €

Et poden
Interessar
...