M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El Museu del Disseny organitza la III Jornada de Creativitat i Tendències

Notícies

El Museu del Disseny organitza la III Jornada de Creativitat i Tendències

bonart barcelona - 28/03/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu del Disseny de Barcelona presenta, el 12 d’abril, la III Jornada de Creativitat i Tendències que submergirà l’assistent en l’univers creatiu de l’artesania i ho farà des d’una mirada plenament contemporània.

La jornada abordarà els processos artesanals, tecnològics, digitals, i processos híbrids, donant també a conèixer les principals tendències emergents a l’actualitat.

En els darrers anys, l’artesania com a disciplina creativa ha experimentat un gir substancial que ha motivat transformacions interessants. Les correspondències establertes entre tradició i innovació han permès fer ús de materials i tècniques tradicionals i, al mateix temps, experimentar amb d’altres summament innovadores. Ha creat la oportunitat d'hibridar diversos processos i tècniques, tant des del vessant manual com el tecnològic, tenint en compte els imperatius dels nous models econòmics i productius.

La Jornada s’iniciarà amb una conferència impartida per Kim Mannino, directora de WSGN Live, que presentarà “The Vision 2019 Action/Reaction”. En aquesta comunicació es presentarà la macrotendència “Common Ground”, que es desplegarà a través de diferents disciplines creatives: teixits i materials, mobiliari i accessoris decoratius, packaging, gràfica i estampats, moda, joieria i accessoris, amb les noves formes d’artesania com a focus d’interès transversal.

A continuació la conferència de Jonathan Openshaw: “Rethinking tactile craftsmanship in the post-digital age” serà una reflexió al voltant del retorn a la tactilitat que practiquen alguns artesans contemporanis que treballen en l'era digital.

Al llarg de la jornada, el museu posarà a disposició dels assistents diferents recursos documentals al voltant de les noves tendències i els diferents continguts de la jornada, que es podran consultar a l’espai foyer, on també es podrà dinar.

A la tarda tindran lloc els tallers on conviuran professionals i dissenyadors, artistes, artesans i creadors digitals que revisiten la tradició, la reinterpreten i l’actualitzen, tot fent ús de nous materials, processos i tècniques. Els conservadors del Museu seleccionaran peces de les col·leccions que estaran presents en el taller. Es proposaran experiències col·lectives per endinsar-nos en diferents àrees de creació, com el mobiliari, la ceràmica, els papers pintats, la gràfica o la costura. Els conductors de cada taller seran un creatiu del sector i un conservador de Museu. A cada taller es partirà dels objectes del Museu com a font d’inspiració i del treball personal dels creatius per aprofundir en l’anàlisi i noves propostes de la producció artesana, industrial i digital en cada àrea.

Et poden
Interessar
...