FCC-Segell-banner4
El conjur màgic de Jordi Pagès desperta l\'Espai d\'Arts Roca Umbert

Exposicions

El conjur màgic de Jordi Pagès desperta l'Espai d'Arts Roca Umbert

bonart granollers - 10/04/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Revista_Bonart_Banner_180x180px_logo
L'Espai d'Arts Roca Umbert, carrer de Lluís Companys 1 de Granollers, presenta del 12 al 14 d’abril 2018 el projecte d’art, poesia i música a cura de Jordi Pagès Abracadabra.

Abracadabra és una locució aramea que vol dir “mentre parlo, vaig creant”. Aquest és el concepte origen del projecte multidisciplinari que reuneix un conjunt d’apunts, collages, poesia, partitures... No vol ser una mostra d’art, ni tan sols una exposició d’art, sinó una finestra per mostrar propostes, algunes d’acabades, d’altres en procés, però totes, amb la raó de despertar la creativitat.

Com explica l'activista cultural Manoli Mansillad Diaz, "Abracadabra neix com a resposta a un món ordenat i asèptic, sense excitació. Perquè ens avorreix la previsibilitat de la Història i la rigidesa narrativa partim del misteri, l´ ambigüitat, l´ absurd i l´ abstracció. Perquè sabem que l´art és una afirmació de l'existència i no un intent de posar ordre en el caos, ni de proposar millores en la creació, sinó simplement una forma de despertar a la mateixa vida que estem vivint.

Abracadabra és un projecte que s´adscriu al circuit museístic més per pura qüestió mediàtica que per convicció ideològica o d´estil. Som apoliteistes rotunds i mostrem simpaties als llocs on ens reben tot i que mai són profundes

Abracadabra és un joc sincer i col.laboracionista format per un grup d´afinitat triat per l´artista Jordi Pagès. A partir dels objectes produïts i cedits per 55 vides poc il.lustres, Pagès crea una crònica pictórica personal i discreta, la qual, sense abandonar la confiança en l´art, parteix d´una certesa: el desig d´interacció, de crear un nucli de confluència de visions. Això és, comptar amb més ulls per veure més lluny, cosa que no significa veure més que la resta ni millor, perquè som franctiradors".

 

Cicle d’activitats: 12 d'abril de 2018

20.00h Inauguració de l’exposició Jordi Pagès Collage(s) A/ Tourmixground poètic amb Núria Martinez-Vernis i Guim Valls

B/ Improvisation music amb Francesc Vidal, saxo, i Martí Ventura, piano. C/ Noel Tatú, poeta amb Toni Lledó, músic. [Toni Algarra, music&sound]

13 d'abril de 2018
19.00h
A/Recital de poesia amb Núria Busquets i Judith Black
B/ ConcertPoema amb Ivette Nadal, veu i guitarra acústica. C/ Misael Alerm i Joan Gener Barbany diuen poesia. [Toni Algarra, music&sound]

14d'abril de 2018
18.00h
Recital rappoètica amb joves poetes del Vallès: Akiara Casamiquela, Mar Montagud, Lucas, Laura Lara, Sandra Comas, Capitán Mr.Litro i Paula Castellsagué.
Coordinat per Santi Montagud.
19.30 h
A/ Blanca Llum Vidal, Esteve Plantada i Santi Montagud, poesia fora de servei.
B/ in concert Albert Lax, veu i guitarra.
C/ Hematoma amb Andrea Ambatlle i David Caño, performance poètica [Toni Algarra, music&sound]

A la imatge, Jordi Pagès.
Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells