FCC-Segell-banner4
Carmen Boixadós Ruiz, imatges incendiàries a la galeria Montsequi

Exposicions

Carmen Boixadós Ruiz, imatges incendiàries a la galeria Montsequi

bonart madrid - 17/04/18
Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat220317_Verdu_Bonart-180x180
La galeria Montsequi, carrer Alonso Cano 42 de Madrid, presenta a partir del 26 d'abril la mostra individual de Carmen Boixadós Ruiz, La dansa del foc.

Com explica el text curatorial, "si el simple aleteig de les ales d'una papallona poden provocar un huracà, que pot causar un foc esgarrifós? Si una burilla de cigarret tirada per la finestra, pot acabar amb un gran foc, que regal de la naturalesa trobarem al mateix lloc, un cop cremat? ".

"El dia va començar calorós però amb molt de vent. Des de la finestra, mirava el capvespre, quan una olor intensa m'arribo i el cel va quedar cobert d'una espessa boira, intensa, espessa. Gairebé sense poder respirar i amb els ulls plorosos, vaig veure com les flames vermelloses anaven saltant de branca en branca. La muntanya s'estava cremant. Les sirenes dels bombers van inundar qualsevol so exterior i sense poder esperar més, vam sortir a ajudar. Amb ulls tristos, oberts i sorpresos, vam veure aquestes imatges en què el foc corria mes que els bombers, en què un grup de burrets sortien espantats travessant els camps en flames o el plor d'aquesta senyora que ho havia perdut tot. La mirada sense veure, sense rumb, del pastor davant dels seus ramats totalment cremats. No aconsegueixo oblidar, la boira espessa, negra, la manca d'oxigen o el bosc sembrat de pols blanca de les cendres o de closques de cargols inerts.

Aquesta mostra, és pels focs incontrolats, per la inconsciència humana, tot pel descuit humà al llançar una burilla des de la finestra, per no apagar bé una barbacoa o pel simple fet de tornar a observar la dansa de les flames sense control.

A la imatge, obra de Carmen Boixadós Ruiz.

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig