FCC-Segell-banner4
Segona edició del llibre \

Biblioteca

Segona edició del llibre "Nit d'Aro" de Xavier Castillón

bonart platja d'aro - 17/04/18
thumbnail_BANNER BONART (2)Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro publica una segona edició de 500 exemplars del llibre Nit d’Aro, seixanta anys de discoteques i sales de festes a Platja d'Aro, del periodista Xavier Castillón, projecte guanyador de la primera edició, l’any 2012, del Premi Jordi Comas de Recerca Local, convocat pel consistori. El volum, esgotat des de fa mesos, ha estat revisat, actualitzat i maquetat de nou, i incorpora algunes noves imatges a l’entorn d’un treball d’investigació que es desenvolupa en 200 pàgines i un centenar de fotografies, i que es pot adquirir a la Biblioteca Mercè Rodoreda o a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro (5 euros).

Nit d’Aro, mostra l’evolució de les discoteques i locals protagonistes de l’oci nocturn a Platja d’Aro durant sis dècades, des dels seus orígens en plena postguerra, fins avui, a través dels seus protagonistes (empresaris, discjòqueis, músics...), dels seus locals (Tiffany’s, Paladium, Maddox, Flamingo, Pachá, BB, Marius, Kamel, Caroll’s o Malibú), o de les actuacions més sonades (Peret, Raffaela Carrá, Joan Manuel Serrat, Charles Aznavour Demis Roussos Georges Moustaki, Johnny Hallyday o Julio Iglesias...). El volum incorpora ara un nou capítol, Last Dance. El Premi de Recerca Local, escull el millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...).

Després de Nit d’Aro s’ha premiat els projectes La comunitat rural de la Vall d'Aro al segle XV de Xavier Marcó; i Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro, de Jordi Bohigas (2013 ex aequo, també publicats); S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro, arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo (2014, en procés d’edició); i La Vall d’Aro en temps dels avis, el patrimoni enològic immoble de la Vall d’Aro, de Jaume Badia i Matas (2015, també en procés d’edició). Després de declarar-se desert l’any 2016, la darrera proposta guardonada ha estat Ràdio Mi Amigo de Joan Perich (2017) sobre l’estada de la seu de l’emissora pirata -inicialment instal·lada en un vaixell en aigües internacionals del Mar del Nord- de 1974 a 1978 a Platja d’Aro, tot analitzant tant les circumstàncies geopolítiques que van dur-la fins a la població, així com també la seva contribució a l’efervescència i a la promoció turística del municipi arreu d’Europa.

El Premi de Recerca Local, impulsat i dotat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record, reconeixement i homenatge a aquest empresari de l’hoteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, va ocupar la presidència i/o la vicepresidències de múltiples entitats turístiques i econòmiques. També estigué vinculat durant quatre dècades al Patronat de Turisme Girona-Costa Brava i va formar part de l'equip de govern de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Contribuí a la transformació del Carnaval de Platja d’Aro, fa 45 anys, per convertir-lo en un esdeveniment de referència a tot el país. També s’associa el seu nom, a la primera gran campanya de promoció turística internacional del municipi El amor se cita en Playa de Aro.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura