817x68-cat

Biblioteca

La casa natal presenta la nova edició de "Picasso. Retrats i records de Jaume Sabartés"

La casa natal presenta la nova edició de \
bonart màlaga - 17/04/18
L'autor i el geni malagueny van mantenir una amistat que va durar diverses dècades, resumides en les més de 400 pàgines d'aquest volum, amb un repàs pels moments decisius i anècdotes de la biografia de l'artista en una edició revisada per Rafael Inglada, cap d'Edicions de la Casa Natal.

Picasso. Retrats i records de Jaume Sabartés (Barcelona, ​​1881-París, 1968) compta amb el pròleg de Marilyn McCullyn, una de les grans expertes mundials en la figura del geni malagueny. Rafael Inglada ha dut a terme l'edició crítica de l'obra, que ha estat publicada per l'editorial Confluències conjuntament amb la Fundació Picasso-Museu Casa Natal. Picasso. Retrats i records recopila moments i anècdotes de la vida del pintor malagueny comptades per qui va ser el seu secretari particular i un dels seus més grans amics.

En el llibre s'intueix la complicitat que existia entre tots dos, fruit de l'estreta amistat que els va unir des que es van conèixer sent molt joves a Barcelona. Amb el pas dels anys, Sabartés es va convertir en un cronista de la seva vida (la seva visió és fonamental per entendre l'òrbita picassiana). Escrit entre 1940-1941, Picasso. Retrats i records va comptar amb la complicitat del pintor, qui de fet hi va encarregar. A les seves pàgines fa un repàs des dels seus anys a Màlaga, La Corunya i Barcelona, ​​fins al gran salt del seu retrobament al París dels anys 30, per acabar a Royan, amb el tumultuós ambient viscut arran de l'esclat de la II Guerra Mundial. Un llibre imprescindible que torna a l'actualitat després de més de seixanta anys sense haver-se editat a Espanya.

A la imatge, acte de presentació.
Banner-Eggleston-180x180px_v1-cat180x180-cat

Et poden
Interessar
...