Visites Palau Moja_1280x150

Mercat de l'art

La Suite subhasta tres obres inèdites de Dalí

La Suite subhasta tres obres inèdites de Dalí
bonart barcelona - 24/04/18
La Suite, carrer Comte de Salvatierra 8 de Barcelona, subhasta el 10 de maig de 2018 tres obres inèdites de Dalí. Una és molt probablement un retrat de García Lorca de 1926 i l'altra un esbós preparatiu per al film El gos andalús.

Especialitzada en art medieval i del segle XX, La Suite traurà a la venda també una escollida selecció de peces d'artistes espanyols i europeus. Sota el títol Segle XX. Pintura - Dibuix - Vidre i mobiliari Art Nouveau i Art Déco. En la col·lecció destaquen tres peces inèdites de Dalí datades entre 1926 i 1927 -en ple apogeu surrealista- les quals havien romàs en la mateixa família des dels anys trenta del passat segle. Mai s'havien posat a la venda i estan certificades per la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Segons afirma la directora de La Suite, Beatriz du Breuil, "per a la correcta la catalogació dels dibuixos hem comptat amb la inestimable ajuda de Víctor Fernández i així sabem, per exemple, que el dibuix a tinta, signat i datat en 1927 que mostra un tors femení amb un braç musculós, es va publicar per primera vegada l'octubre d'aquell any a La Nova Revista. Aquesta obra ens remet, pel braç del tors, a dos olis del mateix any, Aparell i mà i La mel és més dolça que la sang.

També ens indica que aquesta última obra ha estat molt estudiada per l'expert Agustín Sánchez Vidal, qui ho interpreta com un retrat de Luis Buñuel, amant de la boxa ".
Mà amb formigues (tinta sobre paper, signada i datada el 1927) és un dibuix molt significatiu ja que mostra una imatge que remet a algunes de les més impactants que després es podran veure al curt Un gos andalús que l'artista realitzarà dos anys més tard costat de Buñuel, una obra mestra de la història del cinema.

Finalment, la més delicada potser, realitzada en un sol traç i amb ressons cubistes de Picasso, és Personatge assegut en un cafè (tinta sobre paper, signat i datat en 1926), però, com es pregunta Víctor Fernández, "Qui és aquest personatge? La forma rodona del cap ens recorda la de Natura morta amb clar de lluna o Invitació al somni. Es tractaria amb tota seguretat d'un homenatge al seu gran amic, García Lorca ". Segons Du Breuil, "ens trobem amb un Dalí endinsant-se al surrealisme gràcies a les avantguardes que coneix a la Residència d'estudiants, i dues de les persones més influents en la seva formació, Lorca i Buñuel".

El 10 de maig La Suite també subhastarà una selecció de firmes d'artistes espanyols de l'escola de París com Celso Lagar, Antonio Saura, Antoni Clavé o José Manuel Capuletti, a més d'una vintena d'obres del pintor francès d'origen hongarès Alfred Reth.

A la imatge, obra de Dalí (detall), molt probablement un retrat de García Lorca.
bonart-1_1180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...