BANNER MY BESTYS 7

Erakusketak

'50 anys d'Entreteniment Digital, col·lecció Josep Maria Frigola' al Museu del Joguet

\'50 anys d\'Entreteniment Digital, col·lecció Josep Maria Frigola\' al Museu del Joguet
bonart figueres - 19/09/23

Des del passat juliol el Museu del Joguet de Figueres exhibeix la mostra temporal titulada 50 anys d'Entreteniment Digital, col·lecció Josep Maria Frigola. En l'acte d'inauguració de la mostra hi van ser presents l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef Creus, i la regidora de cultura de Figueres, Mariona Seguranyes Bolaños. Aquesta mostra és un recorregut per la història de les videoconsoles, amb un recull de les imatges i noms de 130 de les principals consoles que han existit en diferents països des del 1972 fins a l'actualitat.

Així mateix, exhibeix una acurada selecció d'exemplars de les 20 principals consoles de la història, que formen part de la important col·lecció particular del figuerenc Josep Maria Frigola, expert en els videojocs i en el mon de les màquines recreatives (Arcade), formada, entre altres, per un fons de 130 consoles diferents i totes en funcionament, 138 plaques de circuit imprès de videojocs Arcade, llibres especialitzats i materials audiovisuals i accessoris.

Aquesta col·lecció reuneix exemplars únics, així com una excel·lent representació d'exemplars fabricats a Catalunya, atès que des de la dècada de 1980, considerada l'edat d'or dels videojocs, Catalunya ha estat un important centre de desenvolupament i fabricació de videojocs.

Per altra part, complementen l'exposició tres jocs de màquines recreatives amb els que les persones visitants poden jugar lliurement a Tetris, Super Mario i Street Fighter. Així mateix, una selecció de 50 videojocs, jocs de la sèrie Game & Watch, les populars maquinetes portàtils, desenvolupats per Nintendo entre 1980 i 1991.

La mostra estarà oberta al públic en general fins a finals de setembre i l'entrada és gratuïta. Els horaris són de dimarts a divendres de 10:30 a 18:00 hores i els dissabtes de 10:30 a 19:00 hores.

Nial nou-180x178Banner_MaquinesdelTemps_300x250

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90