40_MNACTEC_Banner-1280x150

Erakusketak

'Antoni Campañà. L'Endemà de la retirada: Portbou 1939' a l'Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols

\'Antoni Campañà. L\'Endemà de la retirada: Portbou 1939\' a l\'Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols

Des del passat 13 de maig, i fins al 17 de setembre, es pot visitar l'exposició temporal itinerant Antoni Campañà. L'Endemà de la retirada: Portbou 1939 a l'Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols. També es poden visitar simultàniament l'exposició de Ricard Mur, Un fotògraf de Postal i Una Societat Canviant. El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols organitza aquesta mostra amb l'Ajuntament de Portbou i amb la col·laboració del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME) i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

La mostra Antoni Campañà. L'Endemà de la retirada: Portbou 1939 és un retrat de la complexitat de la Guerra Civil, i en concret de les petjades que va deixar l'exili republicà l'any 1939. Portbou, març 1939. Antoni Campañà va ser un important fotògraf pictoralista que ha sigut redescobert a partir de la publicació de La capsa vermella (Comanegra, 2019), una síntesi de Plàcid Garcia-Planes, Arnau Gonzàlez i Vilalta i David Ramos sobre els fons fotogràfics de Campañà sobre la Guerra Civil i la immediata postguerra, als quals pertanyen les imatges d'aquesta mostra, que serà comissariada per Arnau Gonzàlez i Vilalta, historiador i professor d'Història Moderna i Contemporània de la UAB. Per altra part, també es pot visitar una ambiciosa exposició sobre l'evolució de la societat guixolenca titulada Una societat Canviant, segles XIX-XXI.

Aquesta mostra de llarga durada vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l'estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols entre ara i dos-cents anys enrere. Cal recordar que aquesta exposició es va inaugurar el passat 28 de juliol del 2023. La tercera exposició és la que tracta sobre el fotògraf Ricard Mur, que s'emmarca dins de la iniciativa anual dels Tallers d'Història, liderats per l'Arxiu Municipal. Aquest any la mostra vol homenatjar a Ricard Mur tant per les seves qualitats artístiques com per la seva tasca de documentació del moment històric, la qual mostra un St. Feliu desaparegut i ens permet veure com era la societat, la ciutat i els entorns naturals als anys vint del segle XX. En la seva gran majoria, les imatges utilitzades per a l'exposició provenen del mateix Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, i també una part de l'INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

thumbnail_arranzbravo. general 04-201440_MNACTEC_Banner-180x180

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90