0524-banner-bonart-CarlesPiqueras-1280x107px

Erakusketak

La Fundació Joan Miró i la Fundación BBVA presenten "Paul Klee i els secrets de la natura"

La Fundació Joan Miró i la Fundación BBVA presenten \
bonart barcelona - 19/10/22

La Fundació Joan Miró i la Fundación BBVA presenten Paul Klee i els secrets de la natura, una mostra sobre la importància de l’estudi del món natural en l’obra de l’artista que es podrà visitar fins al 12 de febrer del 2022. 

Comissariada per Martina Millà, responsable d’exposicions de la Fundació Joan Miró, amb la col·laboració de Fabienne Eggelhöfer, comissària en cap del Zentrum Paul Klee, l’exposició incideix en la fascinació de l’artista germanosuís per l’exploració dels fenòmens naturals i el seu anhel de fusió amb les lleis internes que els regeixen. Amb el patrocini exclusiu de la Fundación BBVA, Paul Klee i els secrets de la natura traça un recorregut cronològic en quatre àmbits que segueix el desenvolupament de Klee com a artista i pedagog, des del seu període de formació fins a la síntesi en la seva etapa de maduresa, passant per l’impacte de la Primera Guerra Mundial i la definició d’un marc teòric durant els seus anys de docència a la Bauhaus.

El visitant descobrirà aquest aspecte de l’obra de Paul Klee a partir de més de 200 peces entre pintures, dibuixos, documentació pedagògica i objectes naturals procedents, principalment, dels fons del Zentrum Paul Klee. En el marc de la revisió actual del cànon de l’art modern, el relat monogràfic s’interromp amb la incorporació d’algunes obres de dones artistes contemporànies a Klee o afins als seus plantejaments, com són Gabriele Münter, Emma Kunz i Maruja Mallo. Finalment, Sandra Knecht és l’encarregada de produir una instal·lació com a colofó de la mostra.

El projecte es completa amb una àmplia programació pública i social amb activitats per a diferents etapes educatives i per al públic familiar i general, així com un catàleg que reprodueix una conversa amb aquesta última artista, a més d’assajos de Millà i Eggelhöfer i un dels textos fonamentals de Klee sobre l’estudi de la natura.

inclassificablesBanner-Paz-Errazuriz-180x180px_v1-cat-1

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90