0524-banner-bonart-CarlesPiqueras-1280x107px

Erakusketak

"Realitats retratades" de Xavier Serra de Rivera a La Galeria

\
bonart sant cugat del vallès - 28/02/22

La Galeria inaugura el 4 de març a les 19 h. l'exposició Realitats retratades de Xavier Serra de Rivera. El pintor Xavier Serra de Rivera presenta una tria de la seva darrera producció amb una trentena d’olis sobre tela o cartó que conformen la seva segona exposició individual a La GaLeRia de Sant Cugat.

La mostra d’enguany inclou peces significatives de les seves temàtiques més característiques: el bodegó, la model, el retrat i el paisatge –i que en aquesta ocasió són interiors fets durant els moments del confinament forçat de l’actual pandèmia. Amb el títol de “Realitats retratades”, l’artista ens acosta personatges, natures mortes, objectes, racons i escenes del seu domicili que en algun moment han captat la seva atenció i han arribat a esdevenir genuïns retrats de la realitat al seu abast. La seva contemplació provoca una mirada transversal que interpel·la l’espectador ―el seu record i la seva experiència― i el convida a participar de la descoberta.

Xavier Serra de Rivera (Sant Joan Despí, 1946) és un dels pintors més reconeguts de la figuració catalana contemporània. Es va donar a conèixer a la dècada dels setanta com un dels membres de la Generació dels 60 que va impulsar la Nova Figuració en el moment àlgid de l’Informalisme. Llavors la imaginació i la idea tenien un gran pes en la seva obra, que mostrava punts de contacte amb la pintura surrealista i metafísica. Des de finals dels vuitanta la seva font d’inspiració passa a ser la mateixa realitat, on hi descobreix el misteri que sempre havia perseguit. 

Algunes de les seves obres formen part de prestigioses col·leccions privades i públiques –com les de Lluís Bassat, Gelonch Viladegut, el Centre Pompidou de París o el MACBA de Barcelona. L’any 2010 la Fundació Vilacasas va presentar la mostra retrospectiva Serra de Rivera. Retrat i temps que recollia la seva activitat com a retratista, en la que destaquen les pintures d’un bon nombre de personalitats de la societat i cultura catalanes ―com Anna M. Birulés, (ex-Ministra de Ciència i Tecnologia); Isidre Fainé (ex-President de CaixaBank), Josep Munné (ex-Director Consorci del Port de Barcelona) o Ramon Pascual (ex-President de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona).

LS_Online_BONART_180X180-25Eude, generic

Interesatuko
zaizu
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88