banner-elscatala-817x88px
Womart. Talent femení en les arts visuals

Notícies

Womart. Talent femení en les arts visuals

bonart barcelona - 01/05/18
Eude, genericBaner_Viladot_Bonart_360x356
El dia 14 d'abril va tenir lloc la inauguració de les intervencions que es van dur a terme en el marc de Womart a les 10 ciutats catalanes que aplega la Xarxa Transversal, organisme impulsor i productor del Concurs de Comissariat que va guanyar el projecte Womart, de l'Associació Rebobinart.
Aquesta primera encarnació del projecte ha consistit en la intervenció en l'espai públic per part de 10 artistes visuals que destaquen per l'excel·lència del seu treball. Les creadores murals que han participat a Womart són: Hyuro (Reus), Elbi Elem (Tortosa), Lula Goce (Vilanova i la Geltrú), Btoy (Olot), Ovni (Manresa), Paula Bonet (Figueres) i Minuskula (Sant Cugat del Vallès). Pel que fa a les instal·lacions, les artistes Aïda Gómez (Mataró) i Monica Rikić (Granollers) han treballat amb diversos llenguatges i estils per crear les seves peces en l'espai. A causa de la pluja, la instal·lació artística del duet Pedra s'ha posposat al 22 de juny, dia en què s'exhibirà la seva proposta artística a la plaça del Pou Rodó, a Girona.
Womart pretén reclamar la necessitat de reconèixer el talent de les artistes en les arts visuals, un sector marcadament masculinitzat que molt sovint invisibilitza la presència de les creadores en els seus circuits institucionals, siguin museus, galeries o premis. En resposta a aquesta realitat, sorgeix Womart amb l'objectiu de visibilitzar les dones creadores, fomentar la presència d'aquestes en el camp de l'art urbà, en concret, i de les arts visuals, en general, i afavorir la seva professionalització.

A la imatge, mural Btoy, Olot (Foto Marc Planagumà).

Et poden
Interessar
...

817x68