FCC-Segell-banner4
Carles Congost ens meravella a la Fabra i Coats

Exposicions

Carles Congost ens meravella a la Fabra i Coats

bonart barcelona - 03/05/18
q2w-MKl4Nial nou-180x178
El Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats, carrer de Sant Adrià 20, inaugura A Sense of Wonder, una proposta expositiva amb els projectes més recents de l’artista Carles Congost.

Vuit peces audiovisuals configuren l’exposició que s’inaugura aquesta tarda a les 19h i es podrà visitar entre el 4 de maig i el 22 de juliol del 2018.

A Sense of Wonder és un projecte generat a partir d’una coproducció entre el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i el Centre d’Art La Panera de Lleida. La mostra es completa amb la presentació d’una nova creació específica per a l’ocasió: Nova esplendor, produïda pel Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats.

A Sense of Wonder és una proposta expositiva comissariada per David Santaeulària, que reuneix els projectes més recents de l’artista Carles Congost. Es tracta de vuit treballs en vídeo que, partint de formats i registres diferents, mantenen moltes connexions temàtiques i formals entre ells.

La proposta de Carles Congost parteix de referències i motivacions particulars relacionades amb la iconografia adolescent, el sistema artístic, el cinema, la televisió, la música i el món del pop en general. Tot sorgeix de l’entorn quotidià que li permet derivar-se en motivacions àmplies i universals: les relacions interpersonals, la responsabilitat del creador, el poder del mercat, les contradiccions de la vida moderna, els prejudicis, etc.

L’humor i la ironia (sovint propera a la melancolia) transiten per tots els treballs i els fan més propers i humans, evitant revestir-los d’autenticitat o de transcendència impostada. Podríem concloure que una bona manera d’aproximar-s’hi és deixar-se endur per la capacitat de meravellar-se ( A Sense of Wonder) davant de coses que s’intueixen, que ens interpel·len, que generen noves preguntes però que no sempre s’acaben de poder verbalitzar.

Un total de vuit obres avalades per una bona acollida del públic i per les següents distincions: Wonders (2016) va guanyar la segona edició de Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i l’Arts Santa Mònica i forma part de la Col·lecció Nacional d'Art Contemporani de la Generalitat de Catalunya; Simply the Best (2016) ha estat produït per Manifesta 11 (Zuric); The Wolf’s Motivesva disposar d’una Beca Multiverso a la Creación en Videoarte de la Fundación BBVA, en la convocatòria de l’any 2015 i Un biopic inestable a través del sonido Sabadell (2015) va guanyar una de les beques d'arts plàstiques Fundación Botín (Santander) en la seva XXI edició.

Les vuit peces que conformen l’exposició són:

Nova esplendor (2018, 22’)
Producció: Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats (2018) amb el suport d’ una Beca a la Creació Agita de Figueres.
The Wolf’s Motives (2017, 20’30’’)
Producció: Beca Multiverso a la Creación en Videoarte de la Fundación BBVA (2015)
Simply the Best (2016, 22’)
Producció: Manifesta 11 (2016) amb el suport d’Acción Cultural Española (AC/E)
Wonders (2016, 15’)
Producció: projecte guanyador de la segona edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i l’Arts Santa Mònica (2015)
Abans de la casa / Un biopic inestable a través del Sonido Sabadell (2015, 22’)
Producció: Beca Fundación Botín (2013)
Paradigm (2012, 10’)
Producció: Galeria Horrach Moyà (Palma de Mallorca)
The Spin-Off (2010, 6’23’’)
Producció: CoNCA Consell Nacional de la Cultura i les Arts (2010)
Easy Katz (2013, 4’20’’)
Producció: Beca VEGAP: Propuestas 2013. XVII Convocatoria de Ayudas a la Creación Visual.

A la imatge, fotograma "Nova esplendor".

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021