FCC-Segell-banner4
Un nou retrat de la \

Mercat de l'art

Un nou retrat de la "musa d'or" de Picasso liderarà la subhasta de Sotheby's de juny

bonart londres - 05/05/18
Baner_Subirachs_Bonart_360x356180x180 Banner-FERIARTE-A
La subhasta d'Art Modern i Impressionista (Evening Surt) que Sotheby's celebra a Londres el 19 de juny tindrà com a obra estrella un nou retrat de la musa d'or de Pablo Picasso, Marie-Thérèse Walter. Aquesta peça torna a ser ofertada en subhasta dos anys després de la seva última aparició en una venda.

Pintada el 1932, el conegut com a any eròtic de Picasso, Buste de femme de profil. Femme écrivant és un retrat de Marie-Thérèse Walter que evoca un moment íntim i privat de la clandestina relació entre l'artista i la seva musa. Desperta, adormida, llegint, escrivint ... Marie-Thérèse Walter apareix en múltiples ocasions i poses en l'obra del pintor malagueny. En aquesta obra, Picasso se centra en la seva joventut i innocència, representant-serena entre els seus pensaments.

La silueta de l'inconfusible perfil de Marie-Thérèse Walter i el seu pèl ros es mostren al davant d'una finestra al Castell de Boisgeloup, la casa comprada per Picasso el 1930 als afores de París. Els seus sensuals corbes estan representades per la llum verda que emana des dels jardins que s'observen a través de la finestra (la deliberada juxtaposició dels horitzontals i verticals del marc de la finestra amb la suavitat de les corbes del seu cos destaca la seva figura). Aquesta paleta de colors és característica dels retrats de Marie-Thérèse Walter que Picasso va desenvolupar en 1932. La composició recorda tant a les seves pintures cubistes com al conjunt de caps esculpits que l'artista va desenvolupar en 1931, també inspirades en ella. La intensitat i la passió en les seves pintures de 1932 és el que les fa úniques en el conjunt de la seva carrera.

Marie-Thérèse Walter va entrar en la vida de Picasso un dia de gener de 1927, captant la seva atenció des del primer moment en els carrers de París, i coincidint amb una època en què la relació de l'artista amb la seva dona, Olga, estava passant per una etapa d'inestabilitat. Una relació intensament apassionada, i creativament inspiradora, en què Marie-Thérèse Walter va galvanitzar la vida i l'art de Picasso. Ràpidament es va convertir en font de la seva inspiració creativa i van començar les seves aparicions en l'obra de l'artista. Tan sols cinc anys després, el 1932, en una famosa exposició a les galeries Georges Petit de París, Picasso reafirmava públicament l'extraordinari impacte de Marie-Thérèse Walter en la seva obra i a la seva vida.

Picasso inspirava els retrats dels seus amants en el seu record d'elles i en el poder metafòric de la seva eròtica imaginació. En el cas de Marie-Thérèse Walter, la inspiració de l'artista va arribar al seu punt àlgid en els llargs períodes que van passar separats. En aquest treball, l'evoca en un estat d'ànim tranquil i contemplatiu, potser imaginant al seu amant mentre escriu.

Dates de l'exposició: Nova York: 4 - 16 maig; Hong Kong: 25 - 31 de maig i Londres: 14 - 19 juny.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-