FCC-Segell-banner4
L\'obra nàutica d\'una desena d\'arquitectes al Museu Marítim

Exposicions

L'obra nàutica d'una desena d'arquitectes al Museu Marítim

bonart barcelona - 08/05/18
BanerJaumeRiba05thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu Marítim de Barcelona, avinguda de les Drassanes s/n, inaugura l'exposició Vaixells: Arquitectura al Mar que presenta destacats dissenys d'embarcacions realitzats per arquitectes de reconegut prestigi internacional. La mostra podrà visitar-se fins a l'1 de setembre. S'hi podran veure dissenys de Jørn Utzon, Norman Foster, Zaha Hadid, Le Corbusier o David Chipperfield, entre d'altres, a través de fotografies, plànols i maquetes.

Vaixells: Arquitectura al Mar proposa un viatge per l'obra nàutica d'una desena d'arquitectes, alguns en actiu, d'altres ja desapareguts, i mostra exemples rellevants d'aquests vaixells a través de plànols, fotografies i maquetes. Es tracta de dissenys realitzats per a ús propi, per afició, fruit d'encàrrecs de clients, etc.

Per què aquests arquitectes es van interessar per l'Enginyeria Nàutica? Quina relació hi ha entre la seva arquitectura i el disseny dels seus vaixells? La temàtica, original en tant que mai abans tractada en profunditat, s'aborda des del punt de vista de l'arquitecte com a dissenyador de vaixells i desenvolupa un discurs que demostra que no hi ha tanta diferència en la forma de concebre un edifici o un vaixell per part de l'autor.

A la imatge, Alvar Aalto en un dels seus dissenys.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura