BannerFCC_Bonart

Exposicions

La Fundació Pedro Cano exposa la pintura matèrica d'Ernesto Pedalino

La Fundació Pedro Cano exposa la pintura matèrica d\'Ernesto Pedalino
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic
bonart - blanca - 09/05/18
La Fundació Pedro Cano, avinguda Riu Segura s/n de Blanca, presenta del 12 de maig a l'1 de juliol de 2018 l'exposició Nous horitzons, d'Ernesto Pedalino.

Quan va arribar de Buenos Aires a Madrid el 1965, Ernesto Pedalino ja havia inventat la tècnica que desenvolupa en la majoria dels seus treballs. Al principi només feia servir el color blanc i ratllava, fregava amb betum, cremava, llimaba, utilitzava tot el que tenia a mà. El resultat li agradava però tenia la sensació li faltava alguna cosa, per això va començar a incorporar palets, trossos de teles o coses que trobava al jardí. La va anomenar sèrie Collage.

A partir de l'any 2001 va incorporar el color. A continuació se li va ocórrer enriquir la textura amb baix relleu i com el més proper que tenia era un compàs, l'utilitzava fent línies profundes amb cercles o semicercles oposats i de vegades superposats. A aquesta línia la va cridar sèrie Autopistes digitals, perquè semblaven els enllaços dels navegants de les xarxes socials. Volia transmetre el simbolisme dels vincles que es creen entre les persones.

Va deixar el cartró, que era la base de gairebé totes les seves obres, i va seguir investigant amb les textures i treballant sobre tela. Va seguir usant el compàs, però només utilitzava la part punxant per fer línies, no corbes. Va ser quan van sorgir les cases medievals, altes i estretes, possiblement com a influència de les seves estades a Venècia. Gaudia passejant pels seus carrers, els seus canals, els reflexos, les càlides parets escrostonades, els seus marrons, ocres i els seus càlids taronges. Així va sorgir la sèrie Venècia.

Va descobrir que en platja de Carboneras hi ha pedres que semblen escultures, per la forma i pel dibuix de les seves ratlles. Entusiasmat, es va dur unes quantes a l'estudi i va tornar a gaudir amb el collage i el minimalisme, del qual és admirador.

El 2016 el va dedicar a la nova sèrie Horitzons, que és una evolució derivada de la sèrie Venècia. Des 2017 treballa en aquesta nova sèrie de grans formats.

A la imatge, obra d'Ernesto Pedalino.

Et poden
Interessar
...