banner-elscatala-817x88px
Palau de Gaviria celebra l\'aniversari de Dalí

Notícies

Palau de Gaviria celebra l'aniversari de Dalí

bonart madrid - 11/05/18
BanerVictor04Baner_Viladot_Bonart_360x356
Amb motiu de l'aniversari del naixement de Salvador Dalí, l'11 de maig de 1904, l'exposició Duchamp, Magritte, Dalí. Revolucionaris del segle XX. Obres mestres del Museu d'Israel, Jerusalem celebra l'aniversari d'aquest autor immortal. Es convida per això el públic a venir disfressat emulant al cèlebre pintor o abillat amb el seu famós bigoti.

A més, totes les persones que visitin l'exposició el dia 10 de maig la mostra al Palau de Gaviria, carrer de l'Arenal 9 de Madrid,  tindran un descompte en l'entrada general. Així, el preu serà de 10 € durant tot el dia (promoció vàlida únicament per a les entrades adquirides a la taquilla, les entrades reduïdes mantenen la seva tarifa habitual).

Salvador Dalí és una de les figures imprescindibles per a aquesta mostra, centrada en les obres mestres de la col·lecció del Museu d'Israel, Jerusalem. A les sales de l'exposició es poden contemplar obres mestres seves com Assaig Surrealista, 1934 i també projectes fotogràfics que l'artista va realitzar en col·laboració amb fotògrafs com Horst P. Horst i Phillippe Halsman. Seria aquest últim qui, fent un joc amb l'obra l.h.o.o.q. de Marcel Duchamp, convertiria a Dalí a la mateixa Mona Lisa creant una de les imatges icòniques d'aquesta mostra A Paragon of Beauty (Un model de bellesa), 1953.

Fins al 15 de juliol de 2018 es podrà gaudir a Madrid l'exposició "Duchamp, Magritte, Dalí, Revolucionaris del segle XX. Obres mestres del Museu d'Israel, Jerusalem "al Palau de Gaviria de Madrid. Una exposició puntera dedicada als revolucionaris del dadaisme i el surrealisme.

S'han reunit per a l'ocasió peces de divers format signades per Duchamp, Magritte, i Dalí, però també d'Ernst, Tanguy, Man Ray, Calder, Picabia, Schwitters, Höch, Blumenfeld i Janco, entre d'altres. D'aquesta manera, la mostra narra un període de brillant i extraordinària creativitat a través d'obres mestres com El Castell dels Pirineus (Magritte, 1959), Assaig Surrealista (Dalí, 1934) i Main Ray (1935, Man Ray).

En total s'exposen prop de 180 obres com préstec del Museu d'Israel a Jerusalem, que -gràcies a la donació de l'erudit poeta i galerista Artur Schwarz- atresora una de les col·leccions més completes del món sobre dadaisme i surrealisme. L'exposició, que es desplega en les majestuoses sales del Palau de Gaviria, ha estat comissariada per la doctora Adina Kamien-Kadzan, comissària del Museu d'Art Modern d'Israel.

La mostra està organitzada per la companyia italiana Arthemisia i Art Projects S.r.l. juntament amb la Fondazione Cultura i Art, en cooperació amb el Museu d'Israel a Jerusalem, l'Ajuntament de Madrid i l'Ambaixada d'Israel a Espanya.

El disseny espacial va a càrrec de l'arquitecte Oscar Tusquets Blanca, qui per a l'ocasió ha reconstruït la Sala Mae West de Dalí i la instal·lació 1.200 sacs de carbó creada per Duchamp per a l'Exposició Internacional de Surrealisme a 1938.

L'exposició, que pot visitar a les sales del Palau de Gaviria, és una producció de Gruppo Arthemisia i Art Project Srl, amb Fondazione Cultura i Art aquesta vegada en aliança amb Museu d'Israel de Jerusalem, Ajuntament de Madrid i Ambaixada d'Israel a Espanya .

A la imatge,  "Dalí Mona Lisa" de Philippe Halsman. Foto © Jesús Varetes

Et poden
Interessar
...

817x68