banner-elscatala-817x88px
Teresa Barba, Dolors Junyent i el n. 182 de Bonart, protagonistes a la Fundació Tàpies

Notícies

Teresa Barba, Dolors Junyent i el n. 182 de Bonart, protagonistes a la Fundació Tàpies

bonart barcelona - 15/05/18
Nial nou-180x178SET_INTL_ARXIUS_AJBCN_300x250
La Fundació Antoni Tàpies de Barcelona va acollir la presentació del n. 182 de Bonart i l'homenatja que la revista va fer a la recordada Dolors Junyent i a Teresa Barba, inseparable companya d'Antoni Tàpies.

Els nombrosos invitats varen visitar l'exposició Antoni Tàpies. de Teresa que s'exposa a la Fundació Antoni Tàpies fins al 28 d'octubre del 2018.

La presentació de la vetllada va anar a càrrec del periodista Josep Puigbó que després d'unes paraules de salutació va anunciar la projecció d'un vídeo recordatori de Dolors Junyent, que va perdre recentment la vida en un accident de trànsit juntament amb el seu marit, Joan Torra. Anna Maria Camps, directora de Bonart va dirigir-se als assistents, lloant la tasca de Teresa Barba i la seva influència en la vida de l'artista, a la vegada que va tenir un record per la figura de Dolors Junyent. Els fills del matrimoni Torra-Junyent, Meritxell i Armand varen rebre entre els aplaudiments del públic la "b" de bonart en reconeixement de la tasca feta pels seus pares en el món de l'art.

Tot seguit es va projectar un vídeo, realitzat per Carlus Camps, que recollia imatges de l'exposició T de Teresa i opinions de diferents col·laboradores de bonart sobre el rol que ha tingut Teresa Barba en la vida de l'artista.

El director de la Fundació, Carles Guerra va parlar de l'exposició actual, de la que es projecta pel mes de juny i també de la vinculació de Teresa Barba amb Antoni Tàpies. L'editor de Bonart, Ricard Planas va entregar a Carles Guerra la "b" com agraïment del grup Bonart a la Fundació per la feina que porten a terme.

Ricard Planas i Arnau Puig vàren mantenir un diàleg en què el crític d'art i fundador de Dau al Set va explicar la relació de Teresa Barba i Antoni Tàpies, que ell va viure molt de prop donada la seva amistat amb el matrimoni i la vinculació que va mantenir, sempre, amb l'artista.

Narcís Planas, president del consell assessor de la revista es va referir als 18 anys de bonart i al número 182 que es presentava a la Fundació Tàpies. Un vídeo de la trajectòria de Bonart i del número d'aquest mes va donar pas als parlaments del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé i de la secretaria general del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Maria Dolors Portús que varen parlar de la tasca de Dolors Junyent en el món de les arts; de la influència de Teresa Barba en la vida d'Antoni Tàpies i dels 18 anys de la revista bonart.

A les imatges, diferents moments de l'acte que va tenir lloc a la Fundació Antoni Tàpies (Reportatge Pere Duran)

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68