banner-elscatala-817x88px
Jornada de portes obertes a Can Framis amb motiu de la Nit dels Museus

Notícies

Jornada de portes obertes a Can Framis amb motiu de la Nit dels Museus

bonart barcelona - 16/05/18
220317_Verdu_Bonart-180x180Impremta Pages - banner-180x178
Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que arriba enguany a la seva catorzena edició i que se celebra la nit del dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes ludicoculturals.

El Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas se suma, un any més, a aquesta iniciativa programant diverses activitats:

JORNADA DE PORTES OBERTES
Accés lliure de 19 a 1 h al Museu Can Framis per a visitar-ne el fons, una col·lecció de més de 300 obres d’autors catalans de referència, consolidats i emergents de la pintura catalana contemporània, i l’exposició temporal “Pere Portabella. Cinema, art i política” dedicada l’activista polític i cineasta Pere Portabella.

THE COCONUT EFFECT
De 19 a 1 h, en col·laboració amb Hangar, la Fundació Vila Casas presenta The coconut effect, un projecte d’Anna Irina Russell.
The coconut effect es proposa com a canal de comunicació a través del joc, creant un espai de relació entre subjectes, so i espai que es va afectant i retroalimentant durant el transcurs de cada partida. Allò versemblant no és necessàriament real, sinó que és allò que té aparença de real. Mitjançant el joc del ping-pong i partint d’una dissociació de l’objecte físic i l’objecte sonor, una sèrie de sons s’activaran i conviuran en un mateix ambient a través de l’acció dels participants, explorant la falsedat i la superposició de realitats molt diferents, per tal de generar un nou espai fictici a través de l’escolta.

VISITES GUIADES A L'EXPOSICIÓ PERMANENT “Monòleg, diàleg i concepte”
A les 19.30 i a les 22 h s’oferiran dues visites guiades a l’exposició permanent “Monòleg, diàleg i concepte” amb una durada aproximada d’una hora.

La col·lecció permanent de pintura de Can Framis reuneix un gran nombre d’artistes que esdevenen cabdals a l’hora d’entendre i interpretar el panorama artístic català: Albert Ràfols-Casamada, Josep Guinovart, Joan Ponç, Joan Hernández Pijuan, Evru o Lluís Lleó, són alguns dels artistes que trobarem en aquest recorregut guiat que ens permetrà cabussar-nos en la pintura contemporània del nostre país.

VISITA GUIADA A LA MOSTRA “Pere Portabella. Cinema, art i política”
A les 21 h s’oferirà una visita guiada a la mostra temporal actual amb una durada aproximada d’una hora.

L’exposició “Pere Portabella. Cinema, art i política” incideix en la figura d’un dels cineastes i activistes polítics més destacats del país. Ideada i dirigida per Pere Portabella i Antoni Vila Casas, la mostra s’articula a través de cinc àmbits que analitzen la figura de Portabella des d’òptiques diferents.

Et poden
Interessar
...

728x90