banner-elscatala-817x88px
Kader Attia, Premi Joan Miró 2017, a la Fundació Joan Miró

Exposicions

Kader Attia, Premi Joan Miró 2017, a la Fundació Joan Miró

bonart barcelona - 24/05/18
Impremta Pages - banner-180x178Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
La Fundació Joan Miró presenta del 15 de juny al 30 de septebre la nova exposició temporal dedicada a l’artista Kader Attia, Premi Joan Miró 2017.

L'exposició de l'artista francoalgerià Kader Attia, guanyador de la darrera edició del Premi Joan Miró, és una introducció a les seves obres dels darrers anys. Seleccionades especialment pel mateix artista, aquestes obres giren entorn de la noció de reparació, una de les principals línies d'investigació de l'artista.

Per a Kader Attia, Occident ha tractat la reparació intentant esborrar-ne qualsevol evidència física, mentre que en altres cultures els senyals deixats per esdeveniments traumàtics s'accepten i fins i tot se'ls dona un tractament plàstic que els posa en valor. Kader Attia desenvolupa la seva obra a partir de les zones de fricció entre cultures que han patit relacions desiguals i que fan patents aquesta disparitat a l'hora d'abordar el dolor del passat. Per a l'artista, tapar les marques d'episodis tràgics d'un passat comú no contribueix a curar-ne les ferides més profundes. El títol de l'exposició s’inspira en un fragment de la novel·la All the Pretty Horses, de Cormac McCarthy, apareguda el 1992 i traduïda al català com Tots aquells cavalls.

El Premi Joan Miró, atorgat per la Fundació Joan Miró i l'Obra Social "la Caixa", és un reconeixement a la creació actual d'aquells artistes que destaquen per l'esperit de recerca, innovació, compromís i llibertat que va caracteritzar la vida i l'obra de Joan Miró.

A la imatge, obra de Kader Attia.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells