BannerFCC_Bonart
Art sense exclusió al Centre d\'Art la Panera

Notícies

Art sense exclusió al Centre d'Art la Panera

bonart lleida - 25/05/18
Banner_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Centre d'Art la Panera acull el 16 de juny Irreductible i singular: Cap a un art sense exclusió, Activitat adreçada a professionals de l'acció social i educativa. L'activitat forma part del projecte de Formació d'Arts Visuals al Centre d'Art la Panera de Lleida i està organitzada conjuntament amb Apropa Cultura.

"Com s'introdueixen en el sistema de l'art les creacions de persones amb malaltia mental, empresonades, sense sostre, o - en definitiva - perfils que provenen d'entorns d'exclusió social? Quin tipus lectures s'apliquen a les creacions artístiques realitzades en aquests contextos? La comissària d'art Mery Cuesta ens parlarà de les problemàtiques i desplaçaments que comporten aquestes operacions a partir de casos concrets com les exposicions Bálsamo y fuga: La creación artística en la institución penitenciaria o El arte irreductible, una mostra sobre art i malaltia mental que s'inaugurarà pròximament a la presó Model de Barcelona. En la segona part de la sessió, reflexionarem sobre l'accessibilitat en el sistema de l'art, experimentant directament amb la metodologia creativa emprada amb persones cegues pel Pavelló Català durant l'última edició de la Biennal de Venècia".

Mery Cuesta (Bilbao, 1975) és crítica d'art, comissària d'exposicions i dibuixant. És una signatura habitual del Cultura/s de La Vanguardia, i actualment condueix una secció de crítica d'art al programa Efecto Doppler de Radio 3. Com a comissària ha realitzat una vintena d'exposicions entorn de la cultura popular i el outsider art, entre elles Quinquis de los 80: Cine, prensa y calle (CCCB, La Casa Encendida) o Bálsamo y fuga: la creación artística en prisión (CaixaForum). Va ser la comissària del Pavelló Català de la Biennal de Venècia 2017. En l'àmbit del còmic, ha publicat tres àlbums i dibuixa crítica cultural en còmic per a diversos mitjans. Dirigeix el Màster d'Il·lustració i Còmic de l'Elisava.

A la imatge, Mural realitzat per interns del Centre Penitenciari de Tarragona amb l'artista Ricardo Cavolo.

Et poden
Interessar
...