BannerFCC_Bonart
L\'art d\'avantguarda rus i el moviment dadà al Museu Reina Sofia

Exposicions

L'art d'avantguarda rus i el moviment dadà al Museu Reina Sofia

bonart madrid - 29/05/18
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Eude, generic
El Museu Reina Sofia presenta Dadà rus 1914-1924, una mostra en la qual, per primera vegada, s'aborda l'art d'avantguarda rus des de la perspectiva dels cànons del moviment Dadà.

Després d'una àrdua tasca d'investigació i recuperació d'abundant material inèdit, es mostraran gairebé 500 obres realitzades durant el màxim apogeu del dadà per prop de 90 artistes russos i d'altres països europeus com El Lisitzki, Kazimir Malèvitx, Vladimir Mayakovsky, Aleksandr Rodchenko, Olga Rozanova o Francis Picabia, Man Ray i Tristan Tzara, entre molts altres.

Les obres seleccionades demostren la intenció de nombrosos artistes, no només de involucrar-se en projectes d'agitació pública amb connotacions properes a una perspectiva marxista, sinó també d'adoptar la negació, la ironia, l'absurd i l'atzar com a principis bàsics de les seves manifestacions artístiques. Les performances extravagants, les campanyes de caràcter antibèl·lic, la negació de l'art clàssic i la innovadora forma de fusionar el visual i el verbal són alguns dels trets compartits entre l'avantguarda russa i el moviment internacional Dadà. En un intent per crear un paradigma estètic alternatiu tant al Constructivisme positivista com al Suprematisme metafísic, l'afirmació russa dóna, dóna (sí, sí) es va transformar en la negació net, net (no, no).

Les obres procedeixen de nombrosos museus i col·leccions particulars de Rússia i de la resta d'Europa com el Museu Stedelijk d'Amsterdam, al Centre Pompidou de París, el Museu d'Mayakovsky de Moscou, el Museu Estatal de Belles Arts Puixkin, la Galeria Tretyakov, l'Arxiu estatal Rus de Literatura i Art, el Museu Literari estatal Rus Vladimir Dahl o l'Arxiu Lafuente, per citar-ne només alguns.

Et poden
Interessar
...