FCC-Segell-banner4
Ricard, Thierry i Ivan Jordà, per primer cop junts a La Destil·leria

Exposicions

Ricard, Thierry i Ivan Jordà, per primer cop junts a La Destil·leria

bonart mataró - 05/06/18
thumbnail_BANNER BONART (2)Impremta Pages - banner-180x178
La Destil·leria, espai cultural, camí Ral 282 de Mataró, presenta del 9 de juny fins al 14 de juliol de 2018 l'exposició "Contradiccions", de Ricard, Thierry i Ivan Jordà.

Ricard, Thierry i Ivan Jordà –tres creadors amb inquietuds i motivacions diferents, però amb un lligam familiar i artístic– construeixen una mostra que parteix de la voluntat i la necessitat de compartir una experiència que fins ara mai no s’havien plantejat: la de crear junts. I no parlem només de crear alhora en un mateix taller, sinó de submergir-se en un procés de creació conjunt i pensar en les obres com un tot, gairebé holístic, que reivindica des de l’inici de l’exposició fins al final cadascuna de les seves visions. Perquè si podem estar segurs d’alguna cosa, és de la capacitat de narrar històries d’aquests tres artistes que per primera vegada es trobaran en una mateixa sala d’exposicions.

La cinquantena d’obres inèdites que exposaran formen part d’una proposta innovadora, contemporània i sense precedents que s’emmarca clarament dins el corrent avantguardista actual. Així doncs, de la simbiosi entre dues generacions sorgeix un discurs inèdit que vol anar un pas més enllà de tot el que s’ha vist fins ara en la trajectòria d’aquests tres artistes.

Projectar aquesta exposició com una ocupació integral de l’espai en forma d’instal·lació, ha permès alliberar els artistes dels formats clàssics i abordar el muntatge amb tot tipus de tècniques que van de l’escultura a la pintura passant pel collage fins arribar a la instal·lació. Així, tot i que conceptualment estarem davant d’una sola peça, el muntatge s’ha dissenyat de manera modular, és a dir, està integrat per moltes peces de diversos formats catalogades individualment.

Si bé no sorprèn tant que alguns dels temes de l’exposició siguin la sexualitat, la mort, el naixement, la societat de consum o la permanència del sistema capitalista –perquè tots tres artistes d’alguna manera hi han fet referència en exposicions individuals que han fet al llarg de la seva trajectòria– sí que és realment impactant veure com aquestes tres maneres d’interpretar el món es disposen l’una al costat de l’altra, es barregen, s’entenen o es rebutgen, però en qualsevol cas: s’interpel·len.

És la primera vegada que veiem una proposta comuna d’aquests tres artistes, així que no hi ha precedents més enllà de les trajectòries individuals de cadascun. És innegable, però, que entrant a la sala el públic reconeixerà de seguida dues generacions de Jordàs que es retroalimenten.

Si teniu l’oportunitat de veure aquestes tres bèsties de l’art en acció, us adonareu que si bé poden coincidir a l’hora d’utilitzar materials, la seva manera d’expressar divergeix completament. Pregunteu-vos, si no, com deu ser la versió més implícita i la versió més explícita de l’amor? I de la mort? I de la noció del temps?

En definitiva, en aquesta exposició veureu una obra formada per moltes peces, per moltes visions i, inevitablement, formada per moltes contradiccions. I és que què són al capdavall les contradiccions, sinó una pugna pel reconeixement de la veritat?

A la imatge, obra de Ricard, Thierry i Ivan Jordà.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021