BannerFCC_Bonart
Àgora3 presenta \

Exposicions

Àgora3 presenta "Transformisme" de Federico Bencini i Raúl Pernia

bonart sitges - 06/06/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
Àgora3 inaugura el 16 de juny a les 19 h. l'exposició Transformisme de Federico Bencini i Raúl Pernia que es podrá visitar fins al 5 de juliol. 

Aquesta instal·lació consisteix en un treball conjunt del pintor Federico Bencini i de l'escultor Raúl Pernia. L'obra exemplifica la carrera artística de tots dos, la qual des del principi s'ha caracteritzat per la cerca de la transformació i del moviment. Un massiu tauler compost d'elements quadrats individuals de 35 x 35 cm, mòbils i intercanviables, integra al mateix temps la policromia pictòrica al color del coure oxidat de l'escultura. Els mòduls estan compostos de làmines de ferro.


A les iconografies pictòriques, s'alternen elements de coure i llautó seleccionats per Raúl i inspirats en l'art orgànic, reutilitzats i tractats amb capes barrejades d'àcids corrosius mixts amb pigments naturals. L'obra resumeix l'amor i el respecte que els dos artistes porten cap a tot el que els envolta, reconeixent-li la seva dignitat i regalant-li una segona vida en la imaginació colorida de Federico. S'acompanya llavors a un “transformismo físico" de l'obra en si mateixa que s'adapta a cada superfície i a cada espai com l'essència mateixa: tot es transforma sense perdre la seva identitat i la seva història. L'essència modular de l'obra permet virtualment a l'espectador “jugar” utilitzant els panells individuals com a peons, capaços d'obrir portes imaginàries i creant una nova obra d'art.


A través de la interacció amb l'obra s'entra en contacte no solament amb el propi passat ancestral sinó amb el passat de totes les persones que han tocat aquests objectes i viscut amb ells. Els mòduls pictòrics es transformen finalment en tarots reveladors d'aquest inconscient col·lectiu o en una complexa galleda de Rubik, trencaclosques de la humana aspiració a convertir el caos en ordre.

Et poden
Interessar
...