FCC-Segell-banner4
El Reial Cercle Artístic presenta una exposició amb obres inspirades en l\'imaginari de Brossa

Exposicions

El Reial Cercle Artístic presenta una exposició amb obres inspirades en l'imaginari de Brossa

bonart barcelona - 08/06/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC) i Vermuts Miró, amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, inauguren el dia 14 de juny a les 19 hores l'exposició del II Certamen Miró & Art, al Reial Cercle Artístic de Barcelona. La mostra reunirà seixanta-dues obres sobre diferents formats -aquarel·les, pintures, dibuixos, collages, fotografies, creacions digitals ...- presentades per cinquanta artistes de vint-i galeries catalanes, convocats a concurs per escollir la imatge que il·lustraria l'etiqueta de l'ampolla del Vermut Miró & Art - edició limitada 2018, varietat reserva que elabora Vermuts Miró.

En comú, totes les obres exposades comparteixen el fet d'estar inspirades en l'univers de Joan Brossa, com a homenatge dels artistes de les galeries d'art catalanes a aquest referent artístic pel centenari del seu naixement, que se celebrarà el 2019. Per tant, visitar aquesta exposició és una oportunitat única per fer-se a una idea de com ha influït el geni de Brossa en la creació artística contemporània, que mai s'esgota per la seva versatilitat i imaginació sense límits.

Per corroborar-ho, tenim a l'obra guanyadora, Invisible Brossa de Claire James-Dupain -artista que treballa sota els auspicis de Artevistas Gallery-. El jurat la va escollir per la seva gran eficàcia visual, l'esperit màgic, enginyós i de sorpresa de Joan Brossa amb la celebració festiva i lúdica del vermut. A l'exposició es podrà contemplar aquesta obra de forma destacada al costat de la seva adaptació com a etiqueta de l'ampolla del Vermut Miró & Art - edició limitada 2018, la qual es presentarà en primícia durant aquest acte.

"Hem volgut aprofitar el centenari del naixement d'un referent artístic català tan important per a crear una sinergia entre el certamen i la Fundació Joan Brossa, de la qual vam tenir una molt bona resposta des d'un bon inici en plantejar la proposta", destaca Maribel Navarro, secretària del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC). "Volem agrair també la total disposició que ha mostrat un any més el Reial Cercle Artístic de Barcelona albergant aquesta segona edició de l'exposició del Certamen Miró & Art", afegeix.

"En la nostra aposta per la cultura, en Miró hem volgut col·laborar un any més amb el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i ho hem fet amb l'edició limitada i numerada de 2.000 ampolles. A més, crèiem que ho havíem de fer amb el nostre producte més premiat i reconegut com és el Vermut Miró Reserva", assenyala Carles Prats, director general de Vermuts Miró.

Durant l'acte d'inauguració, Claire James-Dupain recollirà el premi de mans dels representants de Vermuts Miró. Abans, presentarà l'exposició Gabriel Pinós, president del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, juntament amb altres representants institucionals. La mostra es podrà visitar fins al 8 de juliol del 2018.

A la imatge, detall de Invisible Brossa, 2017, de Claire James-Dupain.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021