1280x150CAT

Notícies

"Hot Pixel" de Joan Cabrer: naturalesa i estètica digital al mur de 12 + 1

\
bonart l'hospitalet de llobregat - 13/06/18
"Hot Pixel" de Joan Cabrer és el nou mural del projecte  12 + 1, al carrer Rosalía de Castro de l'Hospitalet de Llobregat.

Nativo de Mallorca i format en Belles-Arts a Barcelona, ​​Joan Cabrer ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives a Espanya i Portugal. Ha estat artista resident a llocs de creació com Hangar o Piramidón CAC (Barcelona). El 2015 va rebre la medalla d'honor Beques Sotheby 's de la Fundació Miró.
"En la seva pintura Cabrer confronta la natura amb l'artificial, investiga la intrusió de la màquina en el desenvolupament de la vida per concloure parlant de la contaminació, el mestissatge, la vida i la mort."

L'artista comenta així la idea d'aquest mural: "En aquesta sèrie abunden els referents tecnològics, mostra com el mut digital interactua amb referents que pertanyen al món orgànic. La naturalesa observada des d'un punt de vista científic es barreja amb l'estètica digital. S'ha recorregut als elements que formen la imatge a la pantalla i s'han portat al terreny de la pintura, dotant a aquests elements d'un nou significat al reordenar, augmentar-los o editar-los. D'aquesta manera vam evidenciar com la màquina s'amaga després d'un fi mur o cortina que cau i es desvetlla al produir-se un "glitch" o error en els sistemes de representació. "

El 12 + 1 una aposta del Grup Memora. El 12 + 1 és possible cada mes gràcies al Grup Memora, el compromís amb la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat i la cultura permet aquesta tercera edició. L'Ajuntament de l'Hospitalet i Montana Colors col·laboren també amb aquest projecte.

12 + 1 és: 12 artistes, 12 mesos, una paret de 50 metres quadrats, una intervenció artística cada mes i una exposició en acabar l'any, amb una obra única creada per cada artista. Aquest any 2017 és la segona edició. 12 + 1 crea una galeria d'art a cel obert que es transforma cada mes. Una visió original que qüestiona també la manera d'exposar l'art urbà i el lloc d'aquestes creacions a la ciutat. El projecte pretén crear un espai de diàleg obert a tots en la ciutat amb més densitat de població a Europa, en un lloc on passen unes 7000 persones al dia.
Artistes guanyadors del "12 + 1" 2018: Zurik, Joan Cabrer, Udane, Alva Moca, Sue 975, Etnik, Perrine Honoré, Xav, Dan Ferrer, Lily Brik, Sepe, Mitgeres Murals.

Contorn Urbà és la primera Fundació a Espanya dedicada exclusivament a l'art urbà i al graffiti. L'equip compta amb una experiència de més de 10 anys en muralisme i art urbà, a més de tenir una projecció internacional.

A la imatge, "Hot Pixel" de Joan Cabrer.
WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18180x180CAT

Et poden
Interessar
...