banner-elscatala-817x88px
La Fundació Valentín de Madariaga presenta \

Exposicions

La Fundació Valentín de Madariaga presenta "Mirant a Murillo"

bonart sevilla - 19/06/18
Baner_Subirachs_Bonart_360x356banner-elscatala-180x180px
La Fundació Valentín de Madariaga inaugura el 21 de juny a les 20 h. l'exposició Mirant a Murillo és una exposició que s'emmarca dins el projecte cultural "Després de l'ombra de Murillo", desenvolupat amb motiu de la celebració del IV Centenari del naixement del pintor sevillà Bartolomé Esteban Murillo.

Comissariada per Rocío Monsalves, l'exposició pretén, entre altres coses, ressaltar la connexió del pintor amb el poble de Pilas. El prestigi de l'artista a Sevilla durant el segle XVII és indubtable, així com el nombre tan elevat de deixebles i seguidors que va tenir. La pintura de Murillo va seguir influint l'obra dels artistes fins a principis del segle XX. Tot i que, des de meitat del segle XX, la pintura ha anat perdent l'empremta del pintor sevillà, evolucionant cap als nous plantejaments estètics, hereus de les avantguardes. Tanmateix, la seva influència és encara recognoscible en les mostres pictòriques, escultòriques o performatives, entre d'altres, de l'art actual.

D'aquí el motor d'aquesta exposició, que uneix artistes andalusos emergents nascuts entre els 70 i els 90 que realitzaran una obra expressament per a aquesta mostra, en la qual destaca la pluralitat de tipologies artístiques, tècniques i de moviments, buscant ressaltar la connexió amb el pintor sevillà.

Mirant a Murillo pretén investigar aquella inspiració o influència que, per a un artista actual, hagi tingut l'obra del pintor sevillà, així com la seva contribució a l'art des de la perspectiva artística actual.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021