BannerFCC_Bonart
La Galeria Iturria Cadaqués presenta \

Exposicions

La Galeria Iturria Cadaqués presenta "Exodos" de José Benítez

bonart cadaqués - 20/06/18
Impremta Pages - banner-180x178Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
La Galeria Iturria Cadaqués inaugura el 22 de juny una mostra titulada Exodos de José Benítez. L'exposició aplega una selecció de treballs en tela com a paper de gran i mitjà format de l'últim any.

Plenes de suggeriments, les obres de José Benítez conviden el públic a recórrer els laberints de la memòria pictòrica de l'autor i a participar del seu món utòpic, ple de paisatges sublims, de monstres, ruïnes i aquelarres. Fora del temps i de l'espai, la seva plàstica no deixa ningú indiferent, ens atrapa i s'apodera de la nostra mirada d'una manera gairebé hipnòtica perquè la projectem cap al nostre interior i poder participar activament de la seva pintura, deixant de ser, simples espectadors passius.


Al llarg dels anys els treballs de Benítez s'han situat a la frontera, caminant entre la realitat i la dissolució de les formes. La seva és una pintura científica i orgànica, treballa les formes amb la minuciositat de la pintura flamenca, els seus objectes són organismes complexos en contínua metamorfosi que evoquen una estructuralitat primigènia. Objectes construïts formalment amb una precisió tècnica deutora del "collage", la seva paleta està conscientment reduïda a la mínima expressió, per centrar l'atenció en la irreal definició de les formes i evitar qualsevol distracció cromàtica. Una especial cura en el dibuix més el domini de la llum i de les ombres accentuat per la utilització dels grisos i sèpies, acosten a Benítez a la pintura barroca i més en concret a la sèrie negra de Goya.

Et poden
Interessar
...