FCC-Segell-banner4
I Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna Ciutadella de Roses

Notícies

I Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna Ciutadella de Roses

bonart roses - 22/06/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanerJaumeRiba05
El mes de juliol es durà a terme el I Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna Ciutadella de Roses, organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses.

El curs tindrà lloc del 2 al 20 de juliol a la vila medieval de Roses, al recinte de la Ciutadella i té per objectiu la formació en l’àmbit de l’arqueologia medieval i moderna, combinant les tasques de l’arqueologia de camp (excavació, registre, planimetria...), amb el treball de laboratori i l'estudi de materials (neteja, classificació, dibuix...).

La zona d’excavació se centrarà en el descobriment del carrer Major de la població, el principal carrer de la vila medieval de Roses, que lligava la zona del port amb el monestir de Santa Maria i travessava de sud a nord la població.

El treball pràctic es complementarà amb tot un seguit de conferències relacionades amb els estudis de l’urbanisme medieval, realitzades per reconeguts experts. En el curs d’enguany la temàtica de les conferències versarà entorn de l’urbanisme de les viles i ciutats medievals i les seves traces arqueològiques.

A més, durant el curs es realitzaran tot un seguit de sortides a alguns dels espais i jaciments d’època medieval més emblemàtics del nord-est català, acompanyats per experts en la història  de cadascun d’ells.

El curs s’adreça a estudiants universitaris d’arqueologia i en aquesta primera edició hi participaran estudiants d’universitats catalanes, franceses i italianes.

La direcció del curs és responsabilitat del doctor Josep Burch i Rius, director de la Càtedra, i la direcció tècnica és responsabilitat del doctor Lluís Palahí Grimal.

Més informació: cat.rosesarqueologia@udg.edu

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner