banner-elscatala-817x88px
Fabra i Coats: Programa d’activitats de ‘Coses que fan coses’

Notícies

Fabra i Coats: Programa d’activitats de ‘Coses que fan coses’

bonart barcelona - 26/10/20
220317_Verdu_Bonart-180x180Nial nou-180x178
Coses que fan coses és un programa d'activitats per a tots els públics que acompanya les exposicions Coses que les coses diuen, comissariada per Latitudes, i to llengua boca de Wendelien van Oldenborgh, comissariada per Anna Manubens. Programa públic a cura de Blanca Callén del 18 d’octubre al 28 de novembre. Aquest programa públic intenta ampliar i tensionar una aproximació objectual més antropològica assumint una agència material més relacional, híbrida i posthumana.  A aquest efecte, es proposen tres línies d’acció: un grup de lectura setmanal en què es treballen textos entorn de l’ontologia dels objectes; un cicle de creuaments/diàlegs entre persones que, provinents de diferents disciplines, comparteixin l’interès per un mateix tipus d’objectes, i un seguit de tallers i accions que ens permetin aproximar-nos de manera més experiencial i corpòria a l’esdevenir dels objectes, als seus estats i característiques.

Coses que fan coses planteja l’agència, la capacitat d’actuar, no com una qualitat exclusivament humana, sinó com una propietat distribuïda i heterogènia que s’assoleix per relacions d’interdependència i cooperació entre humans i no humans, persones i objectes. Els objectes passen de ser considerats entitats passives sobre les quals mana una voluntat utilitarista humana a convertir-se en coagents de ple dret, companys per a l’acció. A través de tres línies d’acció, el programa explora com generar formes de vida (ètiques, polítiques, epistèmiques i estètiques) que incorporin els objectes i les coses materials com a agents, companys i cohabitants dels ecosistemes dels quals formem part.

La participació a les activitats del programa és gratuïta, però l'aforament és limitat i cal inscripció prèvia. Si t'hi vols apuntar, omple aquest formulari…

https://formularis.eicub.net/index.php/432353/lang-ca

Informació general del programa:

https://continguts-www.barcelona.cat/fabraicoats/centredart/ca/content/coses-que-fan-coses

 

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021