M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Fundació Botín concedeix les Beques Internacionals d\'Arts Plàstiques de la Fundació Botín

Notícies

Fundació Botín concedeix les Beques Internacionals d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín

bonart santander - 26/06/18
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Vuit artistes de tres nacionalitats diferents (cinc espanyols, dos portuguesos i una ucraïnesa) seran els beneficiaris de la XXVI edició de les Beques Internacionals d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín. Els nous becaris d'aquest programa d'ajudes exposaran els seus projectes artístics a la mostra Itineraris XXVI, la celebració està prevista per al primer trimestre de 2020.

Els creadors seleccionats han estat Olga BALEMA (Lviv, Ucraïna, 1984), Eli Cortiñas (Las Palmas de Gran Canària, 1976), June Crespo (Pamplona, ​​1982), Mario Espliego (Guadalajara, 1983), Antonio Hervas (Barcelona, ​​1981) , Salomé Lamas (Lisboa, Portugal, 1987), Anna Moreno (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, ​​1984) i Bruno Pacheco (Lisboa, Portugal, 1974).

Fernanda Fragateiro, Stefanie Hessler, Javier Hontoria i Asier Mendizabal han estat els integrants del jurat encarregat de valorar les 592 sol·licituds rebudes, procedents de 52 països diferents. Una xifra que constata el caràcter internacional d'aquestes ajudes destinades tant a la formació com al desenvolupament de projectes personals i de recerca, l'àmbit d'interès sigui la creació artística (no treballs teòrics). A més de les 317 propostes d'Espanya, destaquen les 35 provinents de Mèxic, les 31 de l'Argentina, les 22 del Brasil o les 20 de Colòmbia.

Des de la seva posada en marxa el 1994, 192 artistes han rebut una d'aquestes Beques que actuen com a element dinamitzador de l'art emergent i representen un suport de gran valor per a aquells artistes que volen desenvolupar un projecte d'investigació artística. La beca es completa amb l'exposició Itineraris, en la qual els artistes mostren els treballs realitzats durant la beca, així com amb l'edició d'un catàleg que l'acompanya i l'objectiu de proporcionar major visibilitat als artistes i als seus projectes.

Et poden
Interessar
...