818x68-Bonart-IA

Convocatòries

Premi Loop Discover, últims dies

bonart barcelona - 26/06/18
El Premi de Videoart Loop Discover tanca el termini per presentar sol·licituds el 2 de juliol de 2018.

El PremiLoop Discover arriba enguany a la quarta edició i es consolida com un dels millors premis de videoart a nivell internacional orientats a la nova creació. El Premi Loop Discover neix amb l'objectiu de promoure i divulgar la recent producció de vídeos i films d'artistes internacionals sense cap restricció d'edat, nacionalitat o residència, a través d'una convocatòria oberta i gratuïta. Aquesta iniciativa de LOOP Barcelona ha estat recolzada per Estrella Damm, que se suma amb el patrocini d'aquest premi al suport del sector cultural

El tema d'aquesta edició és molt més que un tema. És un dels majors reptes que afrontem com a espècie: com fer de la Terra un lloc habitable? Com dirigir-nos cap a un futur sostenible?

Enguany, establim aliances entre ecologia i videoart per repensar els nous reptes ecològics des de la pràctica artística. Volem videos  que informin, inspirin, denunciïn, proposin, conscienciïn, es comprometin, assenyalin, confrontin... En definitiva, obres que ens ajudin a imaginar i crear un futur més sostenible.

El Premi Loop Discover compta amb un procés de selecció en tres fases en el què col·laboren més de 30 professionals del món de l'art i de la cultura així com un jurat internacional Es valoraran diversos aspectes de la trajectòria artística dels participants, com ara la seva participació en altres exposicions, convocatòries i premis o la seva formació acadèmica.

L'obra guanyadora serà dotada amb un premi de 5000  €. A més a més, es valorarà la incorporació de l'obra premiada a la Col·lecció LOOP, actualment dipositada al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Amb l’intenció de generar un espai de difusió i promoció per a les obres en vídeo, el Premi Loop Discover també ha creat un canal en línia, en el qual les obres prefinalistas estaran disponibles per al seu visionat i votació. L'obra que reuneixi el major nombre de vots serà guardonada amb el Premi del Públic, que consisteix a formar part de l'exposició amb els altres 10 finalistes seleccionats pel jurat internacional.

L’exposició dels projectes finalistes, programada cada any en el marc de LOOP Barcelona, es mostra a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, donant l’oportunitat al públic de gaudir de les obres en format expositiu. En pasadas ediciones, la muestra ha itinerado por espais com Glogauair de Berlín, Damer House Gallery d'Irlanda, Club Matador de Madrid, FNB Joburg de Johannesburg o Contemporary Istanbul.

Totes les obres finalistes podran formar part de futurs projectes de LOOP, com ara screenings en festivals i fires internacionals, exposicions itinerants i altres projectes comissariats. Les obres finalistes seran també promocionades i difoses a les xarxes i els canals de LOOP.

El Premi Loop Discover anima als artistes a participar i al públic a gaudir de la millor creació internacional.

A la imatge, cartell Loop Discover 2018.
Nial nou-180x178180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...