970x250_appec2021
L\'IVAM, entre les millors institucions culturals del món segons artfacts.net

Notícies

L'IVAM, entre les millors institucions culturals del món segons artfacts.net

bonart valència - 28/06/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW180x180-1
L'IVAM se situa en el lloc 36 d'entre les 100 millors institucions culturals del món segons artfacts.net. El prestigiós portal d'art internacional www.artfacts.net ha col·locat a l'IVAM en el lloc 36 de les 100 institucions culturals més destacades del món, situant-lo en segona posició a Espanya, només per darrere del Museu Reina Sofía.

Aquest reconeixement ve de la mà del portal d'art situat a Berlín, Art Facts, que després d'analitzar dades d'uns 7.000 museus públics, 400 bienals, 2.300 fires d'art, 21.000 galeries, 700.000 artistes i 800.000 exposicions a tot el món, ha situat al IVAM com a institució d'art número 36 en rellevància a nivell mundial.

El MOMA de Nova York encapçala el rànquing, i entre les institucions espanyoles, el Museu Reina Sofía de Madrid, en el lloc 18, és el primer que apareix en el llistat, seguit de l'IVAM, al 36. Altres entitats museístiques espanyoles apareixen a el llistado a major distància de l'IVAM, com el CGAC de Santiago de Compostel·la en el lloc 46, o el MACBA de Barcelona al 76.
Artfacts.net inclou, a més, una fitxa de l'IVAM en què es donen a conèixer els millors artistes de la seva col·lecció per rellevància, amb noms com Gerhard Richter, George Baselitz, Robert Frank, Richard Hamilton, Tony Smith, Joaquín Sorolla, Manolo Valdés o Markus Lüpertz. És possible veure una selecció d'exposicions des de la seva fundació el 1989, així com consultar altres museus internacionals que han exposat obres de la col·lecció de l'IVAM, com per exemple al MOMA de Nova York, el Museu Reina Sofía de Madrid o la Galeria Malborough Contemporary .

Considerada com la base de dades possiblement més extensiva d'exposicions d'art contemporani del món, té com a objectiu mostrar la història de l'art modern com una història de l'activitat expositiva dels artistes i no tant per la cotització dels seus treballs. En aquest sentit, un dels seus comitès és fer un seguiment d'aquesta activitat dels creadors, motiu pel qual es va convertir en referència per als agents de l'àmbit artístic, permetent-los conèixer la seva trajectòria.

El director de l'IVAM, José Miguel Cortés, ha destacat la importància d'aquest reconeixement de la mà d'un portal internacional d'aquest prestigi, que contribueix a impulsar el coneixement de la labor museística i educativa del centre, així com convertir-lo en un dels museus d'art modern i contemporani de obligada visita en l'àmbit internacional.
Cortés ha afegit que la posada en valor del museu per part d'artfacts.net ve a reconèixer igualment el treball de l'equip del museu, la rellevància de la seva col·lecció i les exposicions temporals per ser disfressades i divulgades tant entre professionals de l'àmbit de l'art, com entre els ciutadans i visitants de la ciutat.

A la imatge, façana de l'IVAM.

Et poden
Interessar
...