banner-elscatala-817x88px
Daniel Enkaoua als Espais Volart de la Fundació Vila Casas

Exposicions

Daniel Enkaoua als Espais Volart de la Fundació Vila Casas

bonart barcelona - 05/10/21
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Baner_Esteva_Bonart_360x356
Del 15 d'octubre al 2 de gener del 2022, els Espais Volart de la Fundació Vila Casas de Barcelona presenten Visage payasage de Daniel Enkaoua.

El pintor francoisraelià, instal·lat a Barcelona des de fa gairebé vint anys, investiga la figura humana amb una intensitat poc habitual. Seguint els mateixos models any rere any i magnificant-ne la vulnerabilitat, l'artista confereix als seus personatges una capacitat d'irradiació fascinant, tant cromàtica com psicològica; una presència potent, material i espiritual a la vegada.

A les obres d'Enkaoua, les figures humanes es troben a la intersecció de dos altres temes que l'obsessionen: l'objecte humil ―natures mortes d'una simplicitat i d'una densitat colpidores― i el paisatge ―immensitats lluminoses i ascètiques que ofereixen un mirall especialment eloqüent dels deserts d'Israel i de les vastituds del Penedès i de Catalunya.

Aquesta exposició, comissariada per l'escriptor Grégoire Polet, reuneix l'essència de la producció recent d'Enkaoua, a més d'obres anteriors que es consideren indispensables.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]