banner-elscatala-817x88px
L\'amistat de Roc Alabern i Ignació Valle arriba al Castell Palau

Exposicions

L'amistat de Roc Alabern i Ignació Valle arriba al Castell Palau

bonart la bisbal d'empordà - 05/07/18
Gif_Viladot_180x180_2Banner-300x250_1
El Castell Palau de La Bisbal d'Empordà presenta l'exposició de Roc Alabern i Ignació Valle L'Art no té Fronteres. Una amistat, comissariada per Montserrat Soler i Diana Michelow.

Com expliquen les comissàries, "l’objectiu de l’exposició és mostrar la trajectòria creativa d’aquests dos pintors amb residència en diferents geografies, un a  Terrassa i Baix Empordà i l’altre a Madrid. Van mantenir no solament una amistat sinó  una relació personal i epistolar sobre el seu procés artístic i l’exercici de la pintura des de l´ any 1970 fins el 2003.

Aquesta exposició presenta l’aportació pictòrica d’ambdós artistes en l’àmbit contemporani, posant èmfasi en les coincidències en el seu procés creatiu i d’investigació. Basant-se fonamentalment en una reconsideració del procés de l’art des del cubisme fins a la geometria fractal que ha conferit al seu treball un distintiu personal.

La seva relació d’amistat, des de joves , es va caracteritzar per l’aprofundiment en la història de l’art modern. En l’any 1985 coincidien en l’estudi i aprofundiment del cubisme analític de Picasso i Braque, i en l’assaig d’aquesta corrent de forma  i interpretativa.

Va ser un punt de partida en la recerca dels passos evolutius de l’art modern. Els artistes es debatien contínuament entre la naturalesa, i l’abstracció, com camp d’ investigació pur, però sense oblidar les lleis pròpies, internes que conformen les simetries de la naturalesa i el seu ordre intern.

Hem estat molt involucrades en el seus processos creatius, compartint amb ells llargues hores, escoltant i participant en les seves converses sobre art en totes les seves facetes. Aquesta exposició no solament destaca pel valor artístic que té sinó també per l’interès humà que aporta. Per nosaltres és un plaer compartir aquest homenatge pòstum que els dos grans artistes es mereixen".

A la imatge, obres de Roc Alabern i Ignació Valle.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura